Uhapšen smotani pljačkaš zlatare u Novom Sadu: Poprskao radnicu suzavcem, pa se spetljao pri begu!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

11.01.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadska policija uhapsila je S. Š. (24), zbog sumnje da je učinio krivično delo razbojništvo. On se sumnjiči da je, 9. januara, poprskao suzavcem radnicu jedne zlatare na Novom naselju i oduzeo izvesnu količinu zlatnog nakita. Njemu je, kako je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, određeno zadržavanje do 48 sati i biće uz krivičnu prijavu, priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Foto: youtube.com/RapIsLife Familija Tv Official
Napad na radnicu zlatare

Razbojništvo u zlatari "Janković" u Bulevaru Jovana Dučića 1, dogodilo se u po bela dana, a ono što se dešavalo u lokalu, snimile su nadzorne kamere. Taj snimak, na kojem se vidi kako razbojnik razgleda nakit, a zatim sprejom napada radnicu i pokušava da beži, ubrzo je osvanuo na društvenim mrežama. Jasno se vidi kako se spetljao kod vrata i nije uspeo odmah da ih otvori.

Panično je iza pulta pritiskao taster kako bi otvorio vrata, a dok je išao prema drugom delu objekta gde su se sklonile zaposlene, ispala mu je tacna sa nakitom. Kada je uspeo da ipak otvori vrata, sa poda je podigao izvesnu količinu nakita koja mu je ispala, a zatim je pobegao.

Dušica čula vrištanje koleginice

Dušica Vasić bila je na radnom mestu kada se sve desilo. Dok je njena koleginica bila za pultom, ona je bila u toaletu u trenutku kada je lopov ušao.

- Nalazila sam se u toaletu, ali sam čula glas koleginice Radmile, koja me je zamenila za pultom: "Vi ste došli po lančić?". Ništa mi u tom trenutku nije delovalo neobično, niti sumnjivo. A onda sam čula njeno vrištanje, jer ju je mlađi muškarac, koji se predstavio kao kupac, poprskao jakim sprejom u oči. Uzeo je tacnu punu nakita i pokušao sa njom da pobegne, ali je stigao samo da vrata. Nije mogao da ih otvori, jer se spetljao kad je shvatio da se otključavaju na daljinski. Na kraju je, ipak, uspeo da izađe, sa nešto nakita koji je pokupio sa poda.

Interesovao se za lančiće

Ovako Dušica Vasić, saradnica u zlatari "Janković", u najkraćem opisuje nemilu scenu u lokalu u Bulevaru Jovana Dučića u novosadskom Novom naselju, koju su u četvrtak oko 15 časova zabeležile i sigurnosne kamere. Snimak, na kojem se jasno vidi mladić u crvenoj jakni i šta se dešavalo u zlatari, ubrzo posle pljačke osvanuo je na društvenim mrežama i u medijima.

- Mladić od oko 25 godina, pristojnog izgleda, u zlatari je najpre bio dvadesetak minuta pre pljačke, interesujući se za lančiće - prepričava Dušica Vasić. - Govorio je da hoće nakit u vrednosti do 25.000 dinara i da želi da ga pokloni devojci. Posle toga je otišao pod izgovorom da ide da podigne novac.

Navodni kupac se zaista nešto kasnije vratio da uzme nakit, ali očigledno ne sa namerom da ga plati, već da ga otme. Da bi se domogao plena, iz jakne je izvadio bočicu sa sprejom i sa male razdaljine Radmilu poprskao po očima.

Sreća je što nosi naočare

- Koleginica je tada povikala i vrištala, istrčala sam iz toaleta i povukla je u stranu - nastavlja Vasićeva. - Sreća je što koleginica nosi naočare, jer bi joj, sigurna sam, taj sprej trajno oštetio vid. Pljačkaš je zgrabio tacnu sa nakitom sa pulta i krenuo prema vratima. Cimao ih je i vukao, ali nije mogao napolje jer je brava elektronska i otvara se daljinskim. Vikala sam mu, idi, idi...

Očigledno shvativši da je sve krenulo mimo njegovog plana, uspaničeno je krenuo prema drugom delu lokala u kom su bile Dušica i Radmila. Dok su kamere snimale celu situaciju, opet se vratio do pulta pruživši ruku preko njega tražeći taster za otključavanje. Na kraju je, pokupivši nešto nakita koji je ispao kod vrata, uspeo da pobegne kroz dvorište iza zgrade do parkinga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading