KO JE UHAPŠENI DIREKTOR ŽELEZNICA? Savetnik ministarke prijavljivan zbog višemilionskih malverzacija, bivši muž popularne pevačice...

Autor: blic.rs/alo.rs

Hronika

11.01.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni v.d. direktora Infrastrukture Železnice Srbije Miroljub Jevtić ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u Železnici od 1994. do 2009. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Miroljub Jevtić

Jevtić je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, a zatim magistrirao i doktorirao na BK Univerzitetu.

Pre 11 godina prelazi u Institut "Kirilo Savić" gde je bio generalni direktor, a od jula 2014. savetnik je potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović.

U avgustu 2015. godine, iz ministarskinog kabineta, imenovan je za v. d. generalnog direktora Akcionarskog društva za železnički prevoz robe "Kargo Srbija". Na tom položaju je 25 meseci, tačnije do septembra 2017. kada je postvaljen za v. d. generalnog direktora Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastruktorom "Infrastruktura železnice Srbije".

Krivične prijave

U oktobru 2015. godine Odbor direktora "Železnica Srbije", sa generalnim direktorom Miroslavom Stojčićem na čelu, podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal tužbu protiv Miroljuba Jevtića, direktora "Kargo Srbija" i nekadašnjeg savetnika ministarke Zorane Mihajlović, zbog višemilionskih malverzacija. Kako se navodi u tužbi koju potpisuju i Nenad Kecman i Rajko Ković, Jevtić je zloupotrebio službni položaj tako što je neovlašćeno dao nalog svojim zaposlenima da nasilno preuzmu blagajne "Železnica Srbije", i to bez primopredaje.

Juče na sastanku sa ministarkom

Upravo juče Jevtić se sastao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović zajedno sa svim ostalim direktorima državnih železničkih preduzeća.

Foto: Tanjug
Jevtić i Zorana Mihajlović

- Država nema novca za bacanje i zato ćemo non-stop kontrolisati sve što radite i kako radite, jer građani moraju da imaju železnicu kakvu zaslužuju. Budite spremni na to - istakla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju od juče.

Sastanku su prisustovali osim Jevtića vršilac i direkori "Srbija voza" Jugoslav Jović, "Srbija karga" Dušan Garibović, kao i vršilac dužnosti direktora Direkcije za železnicu Lazar Mosurović.

Miroljub Jevtić je nešto manje od godinu dana bio u braku sa pevačicom Snežanom Berić, poznatijom kao Ekstra Nena.

Bio oženjen pevačicom Ekstra Nenom

Jevtić je bio u braku sa pevačicom Snežanom Berić, poznatijom javnosti kao Ekstra Nena. Međutim, brak im se brzo raspao.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Ekstra Nena

Njih dvoje su se venčali 2009. godine, kada je Jevtić bio na funkciji zamenika direktora “Železnice Srbije”. Razveli su se ubrzo, a pevačica je kasnije pričala da su brak sklopili posle samo osam dana poznanstva, te da je mislila da je to ljubav za ceo život.

O krahu braka je za medije rekla samo jedno.

- Bila sam u braku, nažalost, jako kratko jer smatram da, kada se ne podudaraju iste dimenzije, treba se razdvojiti - izjavila je pevačica, koja se krajem devedesetih godina, kada je bila veoma popularna, povukla iz sveta muzike i posvetila obrazovanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brka

11.01.2020 13:54

Železnica upropašćena a niko nije kriv.