Zločin Malčanskog Berberina mogao biti sprečen: Sud pustio monstruma da otme Moniku!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otmica male Monike (12) mogla je biti sprečena! Iako je tužilaštvo tražilo da robija dve i po godine za poslednja zlodela pre nego što je oteo devojčicu, Viši sud u Beogradu se "smilovao" Ninoslavu Jovanoviću i osudio ga na svega pet meseci!

RepublikaFoto: facebook.com/Ninoslav Jovanović
Malčanski berberin

Hapšenje

Jovanović, poznatiji kao Malčanski Berberin uhapšen je u oktobru 2018. zbog proganjanja dve devojke i polnog uznemiravanja maloletnice. Iako se radi o višestrukom silovatelju koji je više od 20 godina proveo u zatvoru zbog svojih zlodela, sud mu je u martu 2019. izrekao svega pet meseci zatvora, i to samo za polno uznemiravanje. Tako se istog trenutka našao na slobodi i, očigledno ohrabren takvom blagom kaznom, Jovanoviću nije puno trebalo da smisli novi pakleni plan i otme malu Moniku.

- Da je osuđen na dve i po godine, koliko je tužilaštvo tražilo, Jovanović bi i dalje trunuo u zatvoru i do ove poslednje otmice ne bi ni moglo da dođe. Sud, međutim, nije imao sluha za žrtve. I pored toga što je čak deset puta bio osuđivan, što je tek izašao iz zatvora zbog silovanja maloletnice, što su na suđenjima neuropsihijatri tvrdili da će on opet napasti čim se nađe na slobodi, sudije Višeg suda u Beogradu su poverovale u "iskreno kajanje" Jovanovića?! - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Monika Karimanović

Kako se može videti u presudi sudije, Olivera Đurić, Srboljub Nenadović i Gordana Ivković oslobodili su Jovanovića za proganjanje dve devojke jer su zaključili da su se one "osetile uplašeno i uznemireno" tek kad su nakon hapšenja Jovanovića saznale o kome se radi. Jedna od njih je bila frizerka, a drugu je nagovarao da se ošiša.

 Izvor: Da je osuđen na dve i po godine, on bi i dalje trunuo u zatvoru i ne bi Moniku oteo

- Po tome ispada da one nisu bile ugrožene jer nisu znale da je čovek koji ih opseda silovatelj. A da su znale, možda bi tad bilo i kasno da se reaguje - objašnjava sav apsurd ovakve presude naš sagovornik.

Spopao 400 žena u jednom mesecu

Samo u avgustu 2018. Jovanović je preko Fejsbuka poslao zahteve za prijateljstvo 400 ženskim osobama. Sa 80 njih je ostvario komunikaciju, a veštaci su utvrdili da je minimum osam njih bilo maloletno. Za mnoge nije bilo moguće utvrditi starost jer im godina rođenja nije pisala na profilu.

Nije znao

Sudije su i optužbu za polno uznemiravanje maloletnice ublažile, braneći Jovanovića da nije znao da žrtva nije punoletna.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/MUP

- Monstrum je devojčicu upoznao na Fejsbuku. Morao je da zna da je maloletna jer se samim uvidom u njen profil vidi da se radi o učenici. Na svim slikama je okružena maloletnicama, što je i sam Jovanović u razgovoru s njom komentarisao. Sud mu je ipak poverovao - objašnjava naš sagovornik.

Foto: Republika

Kaznu ublažili sedam puta!

Jovanović je tokom avgusta 2018. maloletnici slao na desetine poruka nudeći joj, između ostalog, i brak. Kada je želela da ga se otarasi, ona mu je rekla da ide da se istušira, a on joj je odgovorio: "Operi lepo pi*kicu, mnogo ću te lizati, videćeš" i nastavio da joj šalje poruke. Iako je za polno uznemiravanje maloletnice predviđena kazna do tri godine, sud ga je kaznio sa svega pet meseci zatvora!

- Sud je poverovao Jovanoviću da nije znao da je u pitanju maloletnica i sudio mu kao da je žrtva odrasla osoba. Međutim, čak ni tada mu nije izrečena maksimalna kazna, a trebalo je s obzirom na njegovu prošlost - objašnjava naš sagovornik.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading