Uhapšen huligan koji je bakljom taksisti naneo teške povrede: Ruke i lice su mi goreli dok sam vadio mladića

Autor: telegraf.rs

Hronika

10.01.2020

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su M. A. (19) iz Niša zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on 7. decembra 2019. godine u Nišu, otvorio vrata taksija i napao dvojicu mladića koji su bili na zadnjem sedištu, kao i da je zatim upaljenu baklju ubacio u automobil.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Podsetimo, tom prilikom vozač taksija zadobio je teške telesne povrede, a vozilo je u potpunosti izgorelo.

Nišlija G. Ž. (56) vozač City taksija, jedva je te noći izvukao živu glavu jer se ni kriv ni dužan našao usred obračuna Delija i Grobara. Užasnuti čovek kome su navijači tokom tuče zapalili vozilo, zadobio je opekotine trećeg stepena po rukama i licu. Međutim, ono što ga je istraumiralo više od povređivanja je što je bio svedok izliva stravične mržnje mladih ljudi, koje razdvaja jedino ljubav prema različitim klubovima.

- Ušla su dvojica mladića, starosti osamnaest do dvadeset godina i zatražila da ih odvezem do centra grada. Prešli smo pedesetak metara kada mi je jedan od njih kazao da stanem da pokupimo još dvojicu. Sve je bilo normalno dok se nismo zaustavili na semaforu kod skretanja za Knjaževačku ulicu gde je stajala grupa momaka. Putnik koji je sedeo na zadnjem sedištu je otvorio vrata i počeo da psuje i vređa te mladiće - opisuje nemile scene taksista.

Kazao sam mu da zatvori vrata, da ne pravi problem, ali je on nastavio da ih izaziva. Usledila je razmena uvreda, a zatim su trojica, četvorica momaka skočila na auto.

- Polako sam vozio da ih ne povredim i odjednom sam video samo ruku kako ubacuje baklju kroz prozor zadnjih vrata – opisuje uznemireni taksista navijački obračun koji je pukom srećom prošao bez žrtava - priča taksista.

Svestan mogućih posledica, taksista je razularenim mladićima kazao da beže iz vozila.

- Stao sam i viknuo: "Ima plinska boca, deco bežite iz auta!" Svi osim jednog su pobegli. Taj mladić koji je ostao pozadi je bio u šoku. Čučnuo je na patos, glavu je pokrio rukama dok su kola gorela brže nego slama. Ja i jedan od mladića smo ga izvukli, bilo je strašno, ruke i lice su mi goreli dok smo ga spasavali. U policiji sam čuo da ta baklja stvara temperaturu od 1.500 stepeni – priča G. Ž.

Osumnjičenom je je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading