U POGLEDU MU STRAH OD UNIFORME: Malčanski berberin šeta spuštene glave, jede i spava

Autor: kurir.rs

Hronika

10.01.2020

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav Jovanović (46), zvani Malčanski Berberin, koji je na saslušanju u niškom Višem tužilaštvu priznao da je oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12), u pritvoru je miran kao bubica.

Foto: MUP Srbije/FaceApp

Jovanović se nalazi u KPZ Niš u ćeliji sa još jednim pritvorenikom, a stražari neprestano motre na njega.

- Iako je tražio da bude sam u ćeliji, jer se plaši da će ga drugi pritvorenici maltretirati, tući ili zlostavljati na neki drugi način, njemu to naravno nije ispunjeno. Trenutno ima cimera u ćeliji, sa kojim se lepo slaže. Ipak, imajući u vidu težinu zločina koji je on počinio, stražari češće motre na njega - kaže izvor upućen u slučaj i dodaje da se monstrum od hapšenja ponaša sasvim hladno, staloženo i ne deluje uznemireno.

- Izgleda kao neko ko se ne kaje i kao neko ko smatra da nije počinio ništa loše. On ne odbija hranu, jede redovno, spava normalno i nema posebne zahteve. Zbog povrede skočnog zgloba mu je stavljena longeta, pa se sporije kreće.

Tokom šetnje, na koje ima pravo, uglavnom je pokunjen, hoda spuštene glave - objašnjava izvor i dodaje da je Malčanski Beberin juče za ručak, kao i ostali, imao đuveč sa mesom, dok je za doručak jeo 120 grama suhomesnatih proizvoda, kajganu i neki prilog.

RepublikaFoto: youtube.com/Vecernje novosti

Monikina majka

Uskoro ćemo kući, sve ćemo preboleti

Aleksandra Karimanović, Monikina majka, kaže da očekuje da će njena ćerka uskoro biti otpuštena iz bolnice.

- Moja Monika je preživela strahotu, a mi smo se osećali nemoćno. Sada kada je sa nama, presrećni smo i jedva čekamo da dođe kući, da se vrati normalnom životu. Gledaćemo da što pre zaboravi težak period i da što pre preboli sve - kaže Aleksandra i dodaje da su lekari neprekidno uz Moniku, kao i ona i da ima svu neophodnu negu i podršku.

Nezvanično, Malčanski Berberin se po dolasku u pritvor povremeno žalio na bolove u glavi, ali nije želeo da ide kod lekara.

- Povredu na glavi mu je zadala Monika ciglom, pokušavajući da se odbrani od njega. On je odmah posle hapšenja pregledan u KC Niš i tada su mu sanirane povrede i stavljena mu je longeta na nogu - kaže sagovornik.

Foto: Republika

Prema njegovim rečima, očigledno je da je Jovanović izuzetno drzak, ali da oseća dozu straha od policije i stražara, kao i drugih pritvorenika.

- Njemu se u pogledu vidi strah od uniforme. Maltene pogledom moli da ga ne biju - kaže sagovornik i dodaje da Malčanski Berberin hrabrost i moć pokazuje samo nad slabijima od sebe.

Ninoslav Jovanović mogao bi da bude prva osoba u Srbiji koja će biti osuđena na doživotni zatvor, i to na osnovu Tijaninog zakona, koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading