Slavio Božić, a sada ga sahranjuju! Mladić iz Raške upalio dinamit i poginuo, policija bila zgrožena prizorom!

Autor: kurir.rs

Hronika

09.01.2020

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatko Komatina (33) iz sela Biočin kod Raške nastradao je na Božić kad je eksplodirao dinamit kojim je, kako se sumnja, nestručno rukovao tokom proslave najvećeg verskog praznika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tragedija se, kako saznajemo, dogodila 7. januara oko 11 časova, a utvrđeno je da se radi o nesrećnom slučaju.

- Zlatko Komatina je u momentu nesreće bio sam. Kad je eksplozija odjeknula, meštani su pozvali Hitnu pomoć i policiju, pa je lekarska ekipa iz Raške veoma brzo stigla u zabačeno selo Biočin. Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt - priča izvor iz istrage.

Nije samoubistvo

- O slučaju je obavešteno i Više tužilaštvo iz Kraljeva, a uviđaj je obavila policija u prisustvu mrtvozornika. Prizor na mestu nesreće bio je jeziv. Od siline detonacije telo nesrećnog Zlatka bilo je raskomadano, a istragom je utvrđeno da on nije izvršio samoubistvo, već da je do tragedije dovelo nestručno rukovanje dinamitom - ispričao je izvor iz istrage.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Policija je, navodno, telo mladića zatekla na lokalnom putu ka zaseoku Komatine.

- Telo se nalazilo na desetak metara od dvožičnog elektroprovodnika. Kasnije, u kući Komatina u kojoj je Zlatko živeo, ukućani su policiji predali još dvadesetak štapina dinamita marke "amoneks"- kazao je izvor iz istrage.

Čuli za tragediju

- U zabačenim selima u ovom kraju tokom proslave praznika praktikuje se upotreba pirotehničkih sredstava, iako nadležni apeluju da se to ne radi. Nažalost, mnogi meštani umesto petardi koriste dinamit, pa se sumnja da je to bio slučaj i u ovoj tragediji, odnosno da je mladić samo želeo da na taj način proslavi Božić - kazao je sagovornik.

Meštani okolnih sela ispričali su da su čuli da je mladić nastradao.

- Ovde živi vrlo malo ljudi, ali se pročulo da je Zlatko poginuo. Nažalost, niko od nas ne zna kako se to dogodilo - pričaju meštani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading