Oglasilo se tužilaštvo povodom hapšenja Malčanskog Berberina, evo šta ga čeka!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.01.2020

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski Berberin koji se sumnjiči za otmicu male Monike Karimanović, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilastvu u Nišu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/facebook.com/Ninoslav Jovanović
Ninoslav uhapšen posle duge potrage

Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će biti priveden na saslušlanje u Tužilaštvo.

Radonjić je rekao da u ovom času ne zna da li će se saslušanje obaviti sutra ili u utorak, što, kako kaže, zavisi od prikupljanja dokumentacije i drugih dokaza.


Potraga za Jovanovićem trajala je od 20. decembra, kada je oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12) u selu Suvi do 20. decembra kada je presreo devojčicu na putu do škole. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Međutim nije poznato da li je tada odlučeno da Jovanović bude upisan u Registar pedofila jer ta informacija nije dostupna javnosti.

 

 


Ova presuda, kojom je osuđen za polno uznemiravanje maloletnice putem društvene mreže Fejsbuk, a oslobođen za dva krivična dela proganjanje, postala je pravosnažna 6. juna pošto ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koja je zadužena za vođenje ovog Registra Tanjugu je rečeno da su lični podaci iz Regista zaštićeni zakonom te da nije moguće njihova objava u medijima.

Bilo kako bilo, Jovanović je sa slobode počinio novi zločin otevši Moniki na putu do škole 20. decembra i zlostavljajući dete 10 dana do 29. decembra kada je pronađena u vikendici u selu Jasenovik.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

U Srbiji je trenutno 306 osoba upisano u Registar pedofila.

Reč je o osobama koje su pravosnažno osuđene za neko od krivičnih dela protiv polne slobode nad maloletnicima, za koje se primenjuje "Marijin zakon", usvojen 2013. godine.

Jovanović je bio uhapšen sredinom oktobra 2018. godine pod sumnjom da je preko mesindžer aplikacije slao poruke vecem broju ženskih osoba.

 

 

 

 


Porukama ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novcanu nadoknadu.

Bio je osuđen na 12 godina zatvora jer je jednu 12-godišnju devojčicu ošišao i silovao, a 90-tih takođe zbog silovanja na 10 godina zatvora.

Inače, Monika Karimanović koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je juče u selu u velikoj policijskoj potrazi.

Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smežstena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Potraga za Jovanovićem nastavljane je i danas, 12. dan nakon što je oteo devojčicu 20. decembra.

On je Moniku presreo kolima na putu od kuće do škole u niškom selu Suvi Do.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading