Krvava proslava kod Sente: Petarda mu raznela obe šake i sve prste

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

02.01.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić (24) iz Ade ostao je bez obe šake i svih prstiju kada mu je u rukama eksplodirala petarda. Tragedija se desila u novogodišnjoj noći, kada je mladić zapalio pirotheniku koju je doneo iz Austrije.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

- Jednu petardu je zapalio i bacio, ali ona nije eksplodirala. Vratio se i našao je, s namerom da je ponovo zapali, ali kada ju je podigao, ona mu je eksplodirala u rukama - rekli su za medije iz Hitne pomoći na Adi.

Kako kažu poznanici mladića, pirotehnika mu je raznela obe šake i sve prste, ali i nanela mnoštvo manjih otvorenih rana na licu. Ošetećene su mu bubne opne i ima povrede iz oba oka.

- Na svu sreću prijatelji su bili prisebni, pa su mu podvezali obe ruke iznad zgloba šake, što je doprinelo da mladić ne iskrvari na smrt, dok ga sopstvenim prevozom nisu doveli do Hitne službe u Adi, gde su povrede munjevitom brzinom bile sanirane - kažu prijatelji mladića i dodaju da je prizor bio kao iz horor filmova.

On je potom prevezen sanitetom do Opšte bolnice u Senti, na odeljenje Hirurgije, gde je ipak utvrđeno da je, zbog ozbiljnosti povreda, najbolje da dalju hospitalizaciju nastavi u Kliničkom Centru Vojvodine u Novom Sadu.

Kako su iz Hitne pomoći u Adi dodali za medije, ovako ozbiljne povrede od pirotehnike dosada nisu videli, mada su one od sitnijih petardi, veličine olovke, relativno česte u ovo doba godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading