OTKRIVAMO: Ovako je Malčanski Berberin namamio devojčicu

Autor: T. MILOVANOVIĆ - M. Ž. LAZIĆ

Hronika

31.12.2019

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav Jovanović (46) poznatiji kao Malčanski Berberin Moniku Karimanović (12) namamio je u svoj automobil na prevaru - rekavši joj da se zaposlio u školi, ali da ne zna kako da dođe do nje!

RepublikaFoto: www.facebook.com/MUP Srbije
Ninoslav Jovanović / Monika Karimanović

Nakon što je u četvrtak spasena, devojčica je ispričala da ju je kobnog 20. decembra Jovanović zaustavio tvrdeći da ne zna gde se nalazi lokalna škola, a da mu je jako bitno da dođe do nje jer tamo radi. Sumnja se da ju je prethodno pratio automobilom i odabrao pogodan momenat da se zaustavi pored nje.

- Monika mu je objasnila kako da dođe do škole, ali on joj je rekao da je prošao tuda i da ne može da je nađe, a da mu je jako važno da što pre stigne. Pitao je da pođe s njim kolima i da mu pokaže put - priča izvor Srpskog telegrafa.

Pošto je i sama krenula u školu, ne sluteći zlo koje joj se sprema, devojčica je sela u Jovanovićev automobil. Usledilo je deset dana pakla, koji su okončani u četvrtak, kada je devojčicu u svojoj kući u selu Pasjače pronašao Nišlija Emil Živić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Emil Živić

Kako je Živić ispričao za naš list, tog dana je sa sinom Markom svratio do vikendice u nameri da je obiđe.

- Sin je ostao u kolima, a ja sam otključio kapiju. U suterenu sam video da su vrata otvorena. Prvo sam pomislio da je od vetra. Međutim, nešto mi nije dalo mira i teralo me da se popnem na sprat - kaže Živić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Emil Živić

Tada mu je pažnju privukao odškrinut prozor.

- Počeo sam da vičem: "Alo, ima li koga", ali se niko nije javljao. Tad sam čuo neki hod po sobi i odmah pozvao sina. On je već primetio iz kola da se na jednom prozoru mrda zavesa. Došao je do mene i rekao mi da pazim na stepenište. Tad je kroz prozor iz sobe iskočio čovek na terasu i krenuo da trči ka dole, preko placa - priča Živić.

Živić: Kad sam video Jovanovića, da ga zastrašim, rekao sam sinu: "Ponesi pištolj", na šta je on rekao: "Imam i ja pištolj"

On navodi da je njegov sin odmah krenuo za Jovanovićem.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ovde je monstrum držao Moniku: Živićeva kuća

- Rekao sam sinu: "Ponesi pištolj!", u nameri da zastrašim Jovanovića, na šta je on rekao: "Imam i ja pištolj!" Ja sam nastavio da trčim za Jovanovićem, a onda se vratio do kuće i vikao: "Curo, curo, curo!" Međutim, niko se nije javljao iako sam čuo neko šuštanje - navodi Živić i dodaje da su odmah pozvali policiju.

Monstrum u klinču, vraća se kući?

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ninoslav Jovanović

Potraga za osumnjičenim Jovanović se nastavlja istim intezitetom, kao i prethodnih dana, a prema poslednjim informacija, policija je okružila područje na kojem se Malčanski Berberin najverovatnije krije.

- Potraga traje, policija je okružila područje u kojem smatramo da se Ninoslav krije i ubeđeni smo da ćemo ga brzo pronaći. Nećemo povući policiju sa terena dok ga ne pronađemo i to je pitanje vremena - rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da se Malčanski Berberin kreće ka Malči, zbog čega je u ovom selu opsedno stanje. Naime, na svakih 50 metara u ovom mestu postavljeni su policajci koji intezivno tragaju za Jovanovićem.

- Za nekih desetak minuta došao je policajac u civilu. Objasnio sam mu gde su sobe i samo sam čuo kada je rekao: "Evo, tu je, živa je!" Potom su izneli Moniku u ćebetu, bila je bleda. Pogledao sam je u lice da vidim kako je, nije imala povrede po glavi. E onda sam bio radostan! - ispričao je Živić i naveo da bi, kada sve ovo prođe, voleo da upozna Moniku i njene roditelje.

Pretio i mučio Moniku, pešačili po pet sati

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Biljana Popović Ivković

Državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković oglasila se povodom pronalaska Monike rekavši da je Jovanović devojčicu danima mučio i zlostavljao.

- Devojčica nam je rekla da su pešačili po pet sati, da joj je on stalno pretio i mučio je. Kad su policajci došli, ona je samo rekla: "Nemojte da me povredite" - rekla je državna sekretarka MUP i dodala da je Jovanović najverovatnije naoružan vatrenim oružjem, nožem i žiletom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading