Krvava Srbija u 2019: Od monstruma koji su klali voljene, do vozača koji su sejali smrt po putevima

Autor: S. S.

Hronika

31.12.2019

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro da ne prođe sedmica u Srbiji, a da jednoj ženi život ne okonča osoba koju je najviše volela. To je postao najčešći zločin u našoj zemlji, uprkos brojnim izmenama zakona koji ubicu šalju na dugogodišnju robiju. Ove godine brutalni monstrumi nisu štedeli ni decu, a ni rodbinu. Kao vid pomena na nedužne žrtve, u ovom tekstu prisetićemo se najšokantnijih slučajeva u 2019. godini, koji su Srbe najviše zapanjili, ali i teških saobraćajnih nesreća koje su u crno zavile našu zemlju...

RepublikaFoto: instagram.com/Maja Bađukić/Privatna arhiva
Maja Badžukić i Davor Pernić

Izrešetao celu porodicu u Jabukovcu

Davor Pernić (35) upao je 7. avgusta na imanje Raje Kazimirovića (72) u Jabukovcu naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom i krvnički izrešetao celu porodicu koju je zatekao, radi krađe.

Osim Raje ubijena je i njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53). U žrtve je ispaljeno 10 hitaca, a tokom istrage policija je privela više od 10 ljudi, a samo je navodna Davorova devojka Maja Bađukić (25) sumnjičena kao saučesnik u zločinu. 

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ/N.PANČIĆ/Privatna arhiva
Raja Kazimirović, Dragica Kazimirović, Ljubinka Oprikić i Dragana Jozeljić

Pernić je delimično priznao zločin, a Maju je sam ocinkario policiji tvrdeći da je i ona pucala u žrtve.

Nakon ubistva, iz kuće Kazimirovića nestalo je 500 evra, ali glavni plen od 10.000 evra, koji se nalazio u drugoj kući na salašu, ubica nije pronašao.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV/facebook.com/Goran Jankovic
Goran Janković i brod na kojem se krio

"Ubio sam nju i njene roditelje iz osvete"

Goran Janković (37), koji je osumnjičen da je 24. maja izvršio trostruko ubistvo u novosadskom naselju Telep, svoju suprugu Mirjanu Janković (31) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić, ubio je tupim predmetom, tačnije macolom.

Da zločin bude još jeziviji, to je uradio pred Mirjaninom i njegovom maloletnom decom.

Njihov stariji sin (10) je, nakon što je Janković pobegao iz kuće, pozvao ujaka i rekao mu da je njegov otac ubio njegovu mamu, babu i dedu.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Mirjana sa sinom

- Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja. Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam prvo pretukao i davio. Sav bes sam iskalio na njoj - rekao je Janković na saslušanju.

On je nakon ubistva pobegao i proveo tri dana na napuštenom brodu u Novom Sadu, gde ga je policija našla i uhapsila.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ/Instagram
Neđo Šubara i Dragoslav Jovanović

Mučio troje ljudi do smrti, pa ih bacio u septičku jamu

Policija je 17. juna pronašla tri tela u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu u blizini kuće Dragoslava Jovanovića, koji je pucao u suprugu nedelju dana pre toga na Novom Beogradu.

Jovanović je osumnjičen da je ubio ove tri osobe, kao i da ih je pre smrti brutalno mučio.

U pitanju su Neđo Šubara (42), njegova majka Darinka (75) i tetka Milja Petković (80).

RepublikaFoto: e-stock/milos rafailovic
Kuća u kojoj su ubijeni

Dragoslav je pre izvesnog vremena Neđi dao jedan stan, a Šubara je njemu dao "mercedes" umesto novca, ali je ostao i dug. Zatim je došlo do uzajamnog prepucavanja ko je dužan. Jovanović je pritiskao Šubaru da mu da novac, a onda mu je pritiskao i porodicu i to na svirep način koji je okončao trostrukim ubistvom.

Kao saučesnici u ovom zločinu osumnjičeni su i uhapšeni Miloš S. (31), Lazar D. (22) i Nikola Č. (21).

RepublikaFoto: Facebook
Vesna Firulović i Zoran Albić 

Krvnički tukao devojčicu dok nije umrla

Zoran Albić (24) iz Prahova priznao je da je ubio trogodišnju pastorku L. F. 27. maja, ali tvrdi da mu je u tome pomogla nevenčana supruga i majka deteta, Vesna Firulović (24). Iako je u početku negirao da je ubio devojčicu i rekao da je ona pala sa terase, pritisnut obdukcionim nalazom koji je pokazao da smrt devojčice nije posledica nikakvog pada - promenio je iskaz.

On je rekao da je devojčicu ošamario, nervozan što plače, ali da ju je šamarala i majka. Nakon toga su, kako tvrdi, videli da je obamrla i da ne diše, pa su smislili da je pala sa terase.

Majka ubijene devojčice, međutim, kaže da to nije tačno, već da je Zoran ubio pastorku udarcima, nakon što je nju izbacio iz sobe.

Devojčica je umrla od povreda i imala je hematome po čitavoj glavi i polomljenu nadlakticu desne ruke, verovatno instinktivno braneći se. 

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Ronić

Deda pobio rodbinu u zabludi

Nenad Ronić (63), koji je, 14. jula u Knjaževcu, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ

Nenad Ronić je hicima iz pištolja ubio zeta i unuka, a teško ranio snaju i drugog unuka, pa zatim pobegao iz dvorišta porodične kuće u kom je počinio zločin. Policija ga je nedugo potom pronašla i uhapsila.

Do krvavog pira došlo je nakon svađe koja se dogodila između ubijenog Ivana Ronića (19) i njegovog brata od strica K. R, nakon koje su Nenadu javili da mu je unuk K. R. preminuo, pa ga je to navelo da se sveti.

RepublikaFoto: Linkedin
Danijela R.

Bacila ćerku sa 4. sprata

Majka Danijela R. (36) je pod nerazjašnjenim okolnostima 17. juna prvo sa četvrtog sprata zgrade na Bežanijskoj kosi bacila svoju ćerku T. R. (3), a potom i sama skočila, nakon čega je iz njihovog stana počeo da se širi dim.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je detetu i sebi prerezala vene nakon čega je izvršila ubistvo i samoubistvo. Danijela je prvo sa prozora bacila svoje dete, a navodno je pričala o slobodi žena pre nego što je skočila.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto tragedije

- Prvo je bacila dete,a onda je stajala na prozoru i par minuta vikala kako su žene ugrožene i psovala je, onda se i ona bacila, a nekoliko minuta kasnije videli smo dim iz stana - rekao je jedan od očevidaca ove tragedije.

Upravnik zgrade je stajao na prozoru i molio je da ne baci dete kroz prozor.

RepublikaFoto: facebok.com/Pavle Tomic
Pavle Tomić

Dva sina presudili majkama istog dana 

Za manje od 12 sata Srbiju su 3. oktobra potresle dve tragedije, sinovi su nasrnuli na majke i usmrtili ih, jedan nožem, drugi pesnicama.

Dvadesetogodišnji Pavle Tomić (20) je dva sata posle ponoći, u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Kaluđerica, zaklao majku Tatjanu, dok su u kući bili i otac Darko i mlađi brat.

RepublikaFoto: Facebook.com
Marko P.

Samo nekoliko sati kasnije, u mačvanskoj varoši Bogatiću, Marko P. (26) je na smrt pretukao majku Desanku (63), a pesnicama je teške povrede naneo i 86-godišnjoj baki Verici, koja je preminula nakon nekoliko dana.

Ovim tragedijama je zajedničko i to što im nije prethodio nikakav istorijat porodičnog nasilja, bar ništa nije prijavljivano policiji.

RepublikaFoto: instagram.com/djurovic_nedjeljko
Neđeljko Đurović

Bolesnik ubio studenta iz hira

Neđeljko Đurović (28) je 27. januara izašao iz svog stana u Banjskoj ulici na Zvezdari naoružan nožem i po ulici tražio žrtvu. Prvo je sreo neku ženu, ali je odlučio da nju ne ubije... A onda je video studenta Miloša Mileusnića (24) koji je izašao rano ujutru iz stana kako bi otišao kod devojke. Presreo ga je na ulazu u zgradu u kojoj je Mileusnić živeo kao podstanar jer je studirao u Beogradu. Mladić je molio pomahnitalog Đurovića da ga ne ubije, međutim on se na to nije obazirao.

RepublikaFoto: facebook.com/Milos Mileusnic
Miloš Mileusnić

Izbo ga je i ostavio u lokvi krvi na samom ulazu u zgradu, mladić je pokušao da se spasi, komšije su čule kako je bodrio sebe da izdrži, da će pomoć uskoro doći. Međutim, nije izdržao.

Kada je uhapšen, Đurović je ispričao da je nezadovoljan svojim životom, nakon cele noći provedene na društvenim mrežama, odlučio da nekoga ubije.

RepublikaFoto: facebook.com/Petronijević Dušan
Violeta Jošić i Dušan Petronijević

Zario nož u bivšu devojku 20 puta

Stravičnom ubistvu Violete Jošić (19) iz Koceljeve 13. oktobra, za koje je osumnjičen njen bivši dečko Dušan Petronijević (34) prethodio je njihov raskid, a noć pre ubistva Dušan je na svom profilu na Fejsbuku objavio više od dve stotine njenih fotografija.

Oosumnjičeni je ujutru došao kod Violete kući i rekao njenom ocu Dragiši da je došao da je iznenadi. Ne sluteći šta je naumio, Dragiša mu je rekao da je devojka radila treću smenu i da se još nije vratila sa posla, te da može da je sačeka u njenoj sobi.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

Kada je Violeta došla kući, otišla je u svoju sobu i ubrzo su se začuli jauci. Uspaničeni otac je, začuvši galamu i zapomaganje, pozvao komšije i oni su nesrećnu devojku smestili u automobil i povezli u Dom zdravlja u Koceljevi.

Osumnjičeni Dušan je, noseći nož kojim je Violeti zadao oko 20 uboda, čak seo u isti automobil i zajedno sa žrtvom i njenim najbližim se odvezao do zdravstvene ustanove. Kada su stigli do Doma zdravlja, s obzirom da živi u blizini, on je mirno odšetao do svoje kuće i tamo ostavio krvav nož na stolu.

Kada je to video, njegov otac je pozvao policiju koje je ubzo stigla, a osumnjičeni se nije opirao hapšenju.

Najteže saobraćajne nesreće u 2019. godini

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stradali kod Šapca

Usmrtila sestru i troje prijatelja

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 27. jula u mestu Tabanović kod Šapca, poginule su tri devojke i mladić, svi starosti između 18 i 20 godina.

Po povratku iz provoda, svega kilometar od mesta u kome su živeli, automobil kojim je upravljala Maja L. skrenuo je na travnjak zbog prevelike brzine i nekoliko puta se prevrnuo, nakon čega je svom silinom udario u stub javne rasvete.

Maja L. (20), koja je ujedno i jedina preživela u ovoj nesreći, prošla je sa teškim povredama, dok su njena sestra Sara L. (18), Tanja L. (18), kao i Miodrag J. (19) i Ivana B. (20) poginuli na licu mesta.

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksandar Savatic
Aleksandar Savatić

Divljao BMW-om, četvoro mladih stradalo

Četvoro mladih ljudi je poginulo, a još četvoro teško je povređeno 9. avgusta u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali kod mesta Županjac, kod Lazarevca, kada je Nikola M. (27) automobilom BMW velikom brzinom naleteo na "dačiju" koja se tek uključila u saobraćaj.

Stradali su Aleksandar Savatić (22) koji je bio za volanom "dačije", njegovi saputnici i prijatelji Đorđe Subotić (19), Đorđe Belušević (22), kao i studentkinja Katarina Ivanković (20), jedna od putnica u BMW-u kojim je upravljao Nikola M.

Kako pričaju svedoci jezivog udesa, BMW se kretao strahovitom brzinom, zakucao se u "dačiju", a koliko je jak udarac bio jasno svedoči i činjenica da je automobil gurao gotovo 70 metara nakon čega je završio u livadi.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Autobus koji je izgoreo

Autobus se zakucao u kamion, petoro mrtvih

Vozači kamiona i autobusa, kao i tri putnice poginuli su 30. aprila u stravičnom sudaru autobusa i kamiona na putu Kuršumlija–Prokuplje. Policija i vatrogasci zatekli su pet ugljenisanih tela na mestu nesreće. 

Među poginulim putnicama je medicinska sestra. Vozač kamiona je Z. K. (34) iz Tutina, a vozač autobusa S. M.  Inicijali nastradalih putnica su I. V., J.R. i B. P. 

Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao je na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion, nakon čega se autobus zapalio.

Kamion pokosio trojicu radnika

Težak udes kod Niša desio se 29. novembra, u kom su poginula trojica radnika na telefonskim instalacijama, kada je kamion naleteo na njihov kombi dok su stajali u trećoj traci. Povređena su osmorica, od kojih se dvojica nalaze na operaciji. 

U kombiju je bilo devet radnika, dok su dvojica stajala ispred i čekala šleper, kada su iznenada uočili kamion koji se približavao velikom brzinom.

 

 

- Zvala me je supruga, pričao sam telefonom i samo sam čuo "joj, joj kako vozi". Samo sam video kamion kako ih je pokupio i melje ih. Bio je haos, nismo znali koga ćemo pre da pomeramo. Samo sam se pitao da li će biti živih - kaže Miroslav S. koji se u trenutku udesa nalazio napolju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading