PLAVA poternica izdata za Ninoslavom Jovanovićem, a evo šta to znači!

Autor:

Hronika

29.12.2019

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da potraga za nestalom devojčicom Monikom Karimanović (12) traje 24 sata bez prestanka.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ninoslav Jovanović

Rebić je za TV Prva kazao da su tokom noći uključeni svi tehnički resursi, kao što su dronovi i termovizijske kamere.


Najavio je da se danas očekuje da se timu za potragu devojčice priključe i pripadnici Vojske Srbije i podsetio da su se u subotu timu koji danima pretražuje područja oko Knjaževca priključili i članovi Bezbednosno informativne agencije.

- Na osnovu svih tragova mi znamo da je to uradio Jovanović Ninoslav - naveo je Rebić.

 

 


On je objasnio da je potraga otežana zbog teškog terena, ali i zato što se Jovanović očigledno dobro pripremio za izvršenje ovog dela i obezbedio skloništa u kojima će boraviti sa žrtvom.

- Oko dva meseca pre nestanka monike, Jovanović je viđen na tom području. Videli su ga i njeni roditelji na izvesnoj udaljenosti od kuće, ali nisu sa njim imali kontakt, kao i meštani knjaževačke opštine - rekao je Rebić.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Rebić

On je istakao da je policija 95 odsto sigurna da otmičar nije sa žrtvom prešao državnu granicu i rekao da je za njim ipak raspisana plava međunarodna poternica.

Dodao je da se uspešno skrivanje višestrukog silovatelja može objasniti i činjenicom da u predelu Knjaževca i celom potezu od Niša prema Zaječaru i Pirotu, ima mnogo napuštenih sela i da u 90 odsto kuća niko ne boravi, a za skrivanje su pogodna i groblja.

Policija, prema njegovim rečima, svaki objekat obilazi više puta, za slučaj da otmičar menja mesta boravka.

Rebić je zahvalio lovačkim udruženjima i izviđačima koji kao vodiči učestvuju u potrazi, ali i građanima na dobronamernim informacijama, ističući da policija proverava svaku dobijenu informaciju.

- Mi ne gubimo nadu, verujemo da je živa i da ćemo je pre ili kasnije naći - zaključio je Rabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading