Otkriven OTROV koji je vođi ŠKALJARACA trebalo da sipaju u hranu koju mu donose iz restorana

Autor: kurir, republika

Hronika

28.12.2019

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoročlana kriminalna grupa uhapšena je 13. decembra u Beogradu zbog sumnje da je planirala da otruje Jovana Vukotića, označenog vođu škaljarskog klana. Vukotiću je određen ekstradicioni pritvor, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 15 meseci zbog korišćenja falsifikovanog pasoša.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/youtube.com/Vijesti Online
Pokušali da ga otruju

Kako saznajemo, uhapšena grupa navodno je planirala da otrov stavi u hranu koja se Vukotiću svakodnevno dostavlja u zatvor, jer on odbija da jede zatvorsku hranu u kantini.

- Uhapšeni su D. B., D. M., J. N. i M. N. i njima je određen pritvor do 30 dana. Pretresom su kod njih pronađena četiri prsluka sa lažnim oznakama Uprave kriminalističke policije, kao i četiri kačketa sa istim oznakama, ali i značka za koju se sumnja da je još 2006. godine ukradena jednoj policijskoj službenici. Takođe, oni su posedovali i četiri prepravljena i ručno pravljena pištolja - navodi izvor. Kako dodaje, policija je potom pretresla i vozilo osumnjičenih.

ŽENA MU DONOSILA HRANU IZ RESTORANA

Jovan Vukotić je po presudi Drugog osnovnog suda u Beogradu izdržao kaznu od 15 meseci zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša i početkom decembra je trebalo da izađe na slobodu. Međutim, Crna Gora Vukotića traži zbog nezakonitog posedovanja oružja i pokušaja ubistva, pa mu je određen ekstradicioni pritvor. Viši sud je doneo odluku da su za to ispunjeni svi uslovi, međutim, Apelacioni sud je poništio tu odluku, a sad se čeka nova odluka o izručenju. Inače, dok je boravio u pritvoru u Ustaničkoj ulici, Vukotića je posećivala nevenčana supruga, kao i njegov sada pokojni otac, i donosili su mu hranu iz restorana.

- Na vozilu koje je uhapšena grupa koristila bile su ukradene registarske tablice, a jedan od osumnjičenih je tokom hapšenja napao policajca. Međutim, oni su savladali i odvedeni na saslušanje - dodaje naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, kod uhapšenih je nađena sumnjiva supstanca, za koju se sumnja da je smrtonosna.

- Bočica s tom supstancom je poslata na veštačenje i laboratorijsku analizu kako bi se utvrdilo da li je reč o otrovu. Sumnja se da su uhapšeni nameravali da ovaj otrov sipaju u Vukotićev obrok, koji mu u zatvor stiže iz jednog restorana - objašnjava izvor i dodaje da je Vukotiću pojačano obezbeđenje u CZ.

- Primećeno je da je njemu obezbeđenje podignuto na viši nivo, iako se on nije žalio svom advokatu ili bilo kome na tretman zatvorskog osoblja ili bilo koga drugog - kaže izvor za medije.

Kako saznajemo, uhapšeni muškarci odranije su poznati policiji i to zbog ubistava i trgovine narkoticima. - Istraga o ovom slučaju je u toku - ističe sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading