Uhapšena prevarantkinja osiguravajuće kuće iz Leskovca, ojadila ljude za 10 miliona dinara

Autor: novosti.rs

Hronika

28.12.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasotičanka Irena Daskalović (24) uhapšena je, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zbog sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica, pranje novca i faslifikovanje isprava.

RepublikaFoto: pixabay.com

Njoj je određen pritvor do 48 časova, a s obzirom na to da se radi o delu za koje je propisana kazna zatvora i do deset godina, pretpostavlja se da će joj biti određen i pritvor do 30 dana kako ne bi uticala na svedoke u ovom slučaju.

Sumnja se da je Irena, koju su posle serije tekstova o navodnim prevarama prozvali "leskovačka Dafina", kao zastupnik prodaje životnog osiguranja osiguravajuće kuće "Wiener stadtische"  prekoračila granice svojih ovlašćenja i od novembra prošle do kraja oktobra ove godine, prodavala ovaj proizvod obećavajući mesečnu kamatu od 7,5 odsto.

Na taj način je, kako se sumnja, prevarila najmanje deset osoba, koje su očekivale brzu zaradu, i inkasirala oko 10 miliona dinara od kojih je nešto više od 4,5 miliona zadržala za sebe, a deo je raspoređivala svojim prijateljima. Njeni klijenti su tako ostali bez obećane kamate, ali i bez uloženog novca, pa su slučaj prijavili policiji.

S obzirom na to da je Irena imala pomagače, a da su građane na nju upućivali službenici pojedinih banaka, u ovoj istrazi ne treba isključiti ni nova hapšenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading