Plantaži droge u Staroj Pazovi nemoguće prići: Duge cevi još čuvaju "Jovanjicu"

Autor: M.Ž.L.

Hronika

23.12.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je od zaplene najveće količine marihuane u ovom delu Evrope prošlo više od mesec dana, policija još uvek čuva poljoprivredno gazdinstvo "Jovanjica" u Staroj Pazovi.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
U PRITVORU Predrag Koluvija

U ovo se lično uverio reporter Srpskog telegrafa koji je pokušao da stigne do plantaže na kojoj je zaplenjeno preko 4,5 tone droge.

- Nema nikakvih izjava, molim vas produžite - rekao je policajac u civilu koji je obezbeđivao "Jovanjicu".

U blizini poseda je i policijski automobili koji je prilaz ka "Jovanjici" preprečio tako da niko ne može da priđe vratima staklenika. Iako nismo uspeli da vidimo da li je droga odneta sa plantaže, prema našim saznanjima, policija je bez prestanka radila.

Foto: ST/N. MANDIĆ
ĆUTE IZ STRAHA Mile Vranjanin

- Morali su da veštače svaku od 66.000 stabljika, koliko je pronađeno na 12 hektara ovog imanja, da bi se utvrdilo da li je reč o drogi ili industrijskoj konoplji, za koju su imali dozvolu - tvrdi naš izvor blizak istrazi.

Morali su da veštače svaku od 66.000 stabljika, koliko je pronađeno na imanju

Sama plantaža nalazi se na pola puta između Stare Pazove i Belegiša, a najbliže naselje je Petrović Salaš, udaljeno oko tri kilometara od "Jovanjice".

- Radila sam pre nekoliko godina kao sezonski radnik na "Jovanjici". Ništa sumnjivo nisam videla, gazda je bio ljubazan, platio nam je pošteno. Znam da su i njegovog oca hapsili zbog iste te stvari. Naše naselje odumire, od 50 porodica ostalo nas je desetak. Radimo gde nam ponude posao, uglavnom kao nadničari i ne pitamo mnogo - kaže jedna od stanovnica Petrović Salaša, koja je želela da ostane anonimna.

Foto: ST/N. MANDIĆ
POD NADZOROM Posed "Jovanjice" obezbeđuje policija

I dok se većina ne usuđuje ni da priča o "Jovanjici", ima i onih koji smatraju da, kada bi se malo više istraživalo, ko zna šta bi se još otkrilo.

- Ja lično ne znam mnogo, ali sigurno ima onih koji nešto znaju, samo ćute iz straha - kaže meštanin Mile Vranjanin.

U aferi "Jovanjica" uhapšeno je devet osoba, među kojima i vlasnik Predrag Koluvija (38), kome je pritvor nedavno produžen.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Miki

23.12.2019 09:44

Dobro je da drzavni organi odgovorno rade svoj posao.

Ja

24.12.2019 13:25

@Miki - Sta rade drzavni organi.Cekaju da sazri ,da ne propadne.

meda

23.12.2019 11:53

Državni organi odgovorno rade svoj posao

Mrmot

23.12.2019 20:12

Policija radi svoj posao,nema razloga za brigu.