Lopovi opet pljačkali kuće Srba u Gračanici

Autor: kosovo-online.com

Hronika

21.12.2019

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija krađa i napada na imovinu Srba u Gračanici nastavljena je i noćas, posle preksinoćnog obijanja kuća porodica Dančetović i Simić, lopovi su upali u kuću Nebojše Jorgića u ulici Dragana Ristića, saznaje Kosovo Onlajn.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Lopovi su u kuću Jorgića ušli sa bočne strane, kroz prozor trpezarije o čemu svedoče vidljivi tragovi blatnjave obuće na fasadi kuće.

Vlasnik Nebojša Jorgić od 1999. ne živi u Gračanici, ali je u kući živela njegova majka koja se pre više od godinu dana upokojila.

Obijanje kuće prve su primetile komšije i rođaci ugledavši zavesu koja se kroz otvoren prozor lelujala na vetru, što je, kažu, bio prvi znak da nešto nije u redu.

Rođaci i komšije okupljeni u dvorištu noćas obijene kuće kažu da su lopovi, verovatno u potrazi za novcem i zlatom, napravili premetačinu ali da oni nisu smeli ništa u kući da diraju jer su čekalo da policija uzme otiske i obavi preostali deo uviđaja.

Kako su rekli niko od komšija nije primetio ništa čudno što bi ukazivalo na krađu ali ističu da su uplašeni i da je krajnje vreme da se građani okupe i učine nešto po pitanju zaštite lične imovine, jer je, kako su rekli, očigledno da policija ne radi svoj posao valjano.

Kako Kosovo Onlajn saznaje pored kuće Nebojše Jorgića u Gračanici su se noćas dogodile još tri provale. U stanici policije nisu želeli da potvrde navedene informacije već su nas uputili na Regionalnu stanicu policije u Prištini.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je u kraćoj telefonskoj izjavi potvrdio da je i on nezvanično saznao da su se u Gračanici noćas dogodilo više krađa te da će se oglasiti nakon provere informacija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading