Novi detalji ubistva vlasnika menjačnice: Ubica nije dirao kasu jer zna da Dragan novac drži u jakni

Autor: novosti.rs

Hronika

21.12.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom ubistva Dragana Pantelića (55), vlasnika menjačnice "Maps" u Zemunu, zločinac nije uzeo novac iz kase i sefa, jer ga u njima nije ni bilo. Razbojnik je dobro znao da je dovoljno da uzme njegovu jaknu i da će biti bogatiji za nekoliko desetina hiljada evra.

Foto: facebook.com/Dragan Pantelic
Dragan Pantelić

Pantelićeva jakna, naime, imala je ušivene džepove iznutra, u koje je on stavljao sav novac i praktično mu je služila kao torba.

Do ovog podatka došla je policija tokom istrage, ali ovaj trag je donekle suzio i krug ljudi, koji bi mogli da se na bilo koji način povežu sa krvavim razbojništvom.

- Ovu činjenicu, da Dragan prenosi novac u jakni, znao je samo mali broj ljudi. Nije voleo torbe, tašne i kese, baš iz razloga da ne privlači pažnju i "namami" lopove. U menjačnici nije radio sam, imao je radnike, ali je on bio taj koji je zaključavao lokal u 20 sati. Radnici su otišli kućama nešto ranije - navodi sagovornik blizak ubijenom Panteliću.

Kada je Pantelić zatvorio menjačnicu i ušao u kozmetički salon, sa kojim je delio zid i vrata, ubica je uleteo unutra i šest puta pucao u Pantelića, koji je jaknu držao u ruci. Tri metka su ga pogodila, a kada je mrtav pao na pod, zločinac je samo uzeo jaknu i dao se u beg. U menjačnicu nije ni ulazio.

- Forenzičari su detaljno pregledali mesto ubistva u potrazi za materijalnim tragovima, pre svih DNK. Uzeti su snimci sa kamera iz lokala, ali i sa objekata oko menjačnice i kozmetičkog salona. Lice ubice se ne vidi, jer je imao kapuljaču. Ali, postoje određeni tragovi koji bi mogli da donekle suze krug počinilaca - navodi izvor iz istrage.

Policija, na osnovu dosad prikupljenih tragova, veruje da je Pantelić "tipovan", odnosno da je neko njemu blizak na neki način učestvovao u planiranju razbojničkog napada.

- Kod Dragana si uvek mogao da dobiješ povoljan kurs i da zameniš koliko hoćeš. Nije se čuvao dovoljno, sve je radio otvoreno. Mnogi su znali za njega, sve se završavalo pozivom - navodi sagovornik.

Policija pokušava kroz listinge telefonskih razgovora i kontakata vlasnika "Mapsa" da suzi krug osumnjičenih.

Podsetimo, Pantelić je ubijen u utorak oko 20 sati, a potom opljačkan. Zločin se dogodio u Ulici 22. oktobar u broju 28, gde su smešteni menjačnica i kozmetički salon.

- Ubica je čekao momenat dok je Dragan izlazio iz svog lokala i ušao u salon. Neko je, očigledno, duže vreme pratio kuda se on kreće, izlazi, kao i njegove navike - priča sagovornik blizak istrazi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading