Neko je znao da Dragan ima zakazanu razmenu 50.000 evra u menjačnici: Policija veštači telefon, svi su pod sumnjom

Autor: Informer, Republika

Hronika

20.12.2019

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija pokušava da otkrije ko je ubici Dragana Pantelića dojavio da je on u utorak u svojoj menjačnici imao zakazanu zamenu 50.000 evra. Ubica ga izrešetao s leđa i pokupio sve pare iz kase prenose mediji.

RepublikaFoto: facebook.com/Dragan Pantelic
Ubijeni Dragan Pantelić

Beogradska policija saslušava rođake, prijatelje i saradnike ubijenog Dragana Pantelića (55), vlasnika menjačnice "Maps" u Zemunu, kako bi otkrila ko je njegovom ubici dojavio da tog dana ima 50.000 evra u svom lokalu! Ubica je prišao nesrećnom Panteliću s leđa, dok je ovaj zaključavao menjačnicu, pa ga je izrešetao s pet hitaca i pokupio sve pare iz kase!

Telefon na veštačenju

Izvor Informera blizak istrazi kaže da je očigledno da je Pantelić "tipovan" i da je neko rekao ubici da Dragan u utorak u svojoj menjačnici ima zakazanu zamenu novca u ukupnom iznosu od 50.000 evra.

Uzete su izjave od ljudi kojima je Pantelić kobnog dana menjao novac, ali se saslušavaju i rođaci, prijatelji i poslovni saradnici. Takođe, proverava se i Pantelićev mobilni telefon kako bi se saznalo s kim je sve komunicirao i šta se dogovarao pred ubistvo - objašnjava izvor blizak istrazi.

Draganova udovica, s kojom ima troje dece, nije želela da razgovara o tragediji koja je zadesila njenu porodicu.

Za Dragana Pantelića svi imaju reči hvale

Njegove komšije u beogradskom naselju Veljko Vlahović, gde je Pantelić živeo s porodicom, kažu da je on bio vredan i kulturan čovek, posvećen ženi i deci.

- Dugo je radio u banci kao službenik, a onda je, pre otprilike šest-sedam godina, odlučio da pokrene svoj privatni biznis. Dao je otkaz u banci, otvorio je menjačnicu i tako počeo da zarađuje za život. Znam da mu u početku nije bilo lako, ali posao je proradio i, koliko sam mogao da primetim, on i njegova porodica su pristojno živeli - kaže komšija.

Prema njegovim rečima, Pantelić je bio izuzetno marljiv i odgovoran u poslu. Uglavnom je sam radio u menjačnici po ceo dan.

Foto: facebook.com/Dragan Pantelic

Službeni ulaz

Draganov lokal se, inače, nalazi u centru Zemuna, u Ulici 22. oktobar. Kobne večeri krenuo je da zatvori lokal, pa je spustio rešetke na glavnom ulazu u menjačnicu, s ulične strane, a zatim je krenuo u bočni, službeni ulaz, do kog se dolazi kroz susedni kozmetički salon.

Lice ubice se ne vidi na snimcima

Inspektori su tokom uviđaja preuzeli snimke sa video-nadzora u okolini menjačnice kako bi utvrdili identitet ubice. Međutim, njegovo lice se ne vidi zato što je sve vreme držao glavu pognutu i prekrio ju je kapuljačom. Policajci su zato preuzeli i snimke sa kamera koje se nalaze na objektima duž trase kojom je ubica pobegao kako bi utvrdili da li je u nekom trenutku otkrio lice i gde je otišao posle zločina.

Policija pokušava da identifikuje ubicu na osnovu snimaka

U trenutku kad je ušao u službeni ulaz, još uvek nepoznati ubica, maskiran kapuljačom, prišao mu je s leđa i ispalio u njega pet hitaca, nakon čega je pokupio sav keš iz menjačnice.

Po tragovima nađenim na mestu zločina, može se zaključiti da se teško ranjeni Pantelić okrenuo i pokušao da se suprotstavi ubici, ali je samo nekoliko trenutaka kasnije podlegao povredama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading