Pronađen instrument vredan pola miliona evra: Violinu ukrao brat otmičara malog Petra iz Stare Pazove!

Autor:

Hronika

20.12.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Jovišić (47) iz Stare Pazove i Nenad Simetić (50) iz Temerina uhapšeni su zbog krađe violine vredne pola miliona evra. Sumnja se da su oni 1. novembra u Bačkom Petrovom Selu ukrali violinu srpskom muzičaru i kompozitoru Feliksu Lajku.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Marko Jovišić sa sinovima

Uhapšeni na parkingu

U pitanju je instrument koji je izrađen 1800. godine, a čija je vrednost procenjena na pola miliona evra.

- Reč je o violini domeniko montano koja je izrađena u 19. veku, a koju su lopovi ukrali iz otključanog automobila dodž koji pripada Feliksu - kaže izvor iz policije.

Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih, kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila na parkingu jednog supermarketa u naselju Kablar.

Foto: MUP Srbije
Violina je izrađena 1800. godine

Zanimljivo je da je uhapšeni Predrag Jovišić brat od strica Marka Jovišića (54) iz Stare Pazove, koji je 26. oktobra zajedno sa svojim sinovima Lazarom (19) i Nikolom (17), kao i rođakom Aleksom Mrđom (18), oteo Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove. Dečaka su odvezli u napuštenu kuću u Belegišu, gde su ga držali gotovo 25 sati. Otmičarska drama okončana je nakon što su se u potragu za Petrom uključili specijalci i ministar policije Nebojša Stefanović.

Otmičarima produžen pritvor

Braći Lazaru i Nikoli Jovišiću, koji su, maskirani fantomkama, 26. oktobra presreli malog Petra Mitrovića u Staroj Pazovi, oborili ga sa bicikla, tukli, a potom ga ubacili u zastavu 10 u kojoj je bio njihov otac Marko Jovišić, produžen je pritvor, kao i njihovom saučesniku Aleksi Mrđi. Oni se terete za najteži oblik krivičnog dela otmice, za šta je zaprećena kazna od pet do 18 godina zatvora.

- Jovišići su dobro poznati policiji u Staroj Pazovi. Međutim, za razliku od brata Marka, koji ima dugogodišnji zatvorski staž, Predrag prolazi samo sa krivičnim prijavama. Preko 150 prijava ima zbog raznih krađa automobila i razbojništava. U Pazovi se priča da je čak i on imao veze sa otmicom malog Petra. Sličan je dosije i uhapšenog Simetića, tako da njih dvojica imaju preko 400 prijava dosad - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Pritvor

Inače, uhapšenim Predragu Jovišiću i Nenadu Simetiću određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju.

Feliks je jedan od najpoznatijih violinista regiona, kojeg su mediji nazivali genijem, "đavoljim violinistom" i Vojvođanskim Paganinijem, a violina mu je vraćena samo dva dana nakon što je proslavio 45. rođendan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading