(FOTO) ODAKLE MU OVOLIKO? Turčin uhvaćen na našoj granici sa 82.000 EVRA!

Autor: Tanjug

Hronika

27.09.2017

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinski službenici na graničnom prelazu Gradina sprečili su turskog državljanina da iz Srbije iznese neprijavljenu sumu deviza u iznosu od 82.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Foto: Tanjug/Uprava carina
Deo novca krio u torbici

Turski državljanin (49) i njegog saputnik, koji su u mercedesu austrijskih tablica putovali iz Nemačke u Tursku, rekli su prilikom redovne kontrole da nemaju ništa da prijave.

Automobil su carinici detaljno pregledali, iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Carinici su tada, stoji u saopštenju, u vratima na suvozačkoj strani, u torbici sa servisnom knjižicom za auto, pronašli kovertu sa 77.000 evra, dok je 15.000 evra vozač izvadio iz džepa pantalona i rekao da je sav novac njegov.

Dozvoljeni iznos od 10.000 evra mu je potom vraćen, dok je ostatak novca privremeno zadržan.

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina
15.000 evra držao u džepu

Iz Uprave carina navode da uprkos brojnim apelima i vidno istaknutim obaveštenjima, nije redak slučaj da putnici ne prijavljuju velike sume deviza koje nose sa sobom, čime krše Zakon o deviznom poslovanju i Zakon o sprečavanju pranja novca i finasiranju terorizma.

Ukoliko se na izlazu iz zemlje otkrije da putnik novac nije prijavio na ulasku i nema odgovarajuću potvrdu kojom bi to mogao da dokaže, novac mu se privremeno oduzima i slučaj se predaje sudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading