Urednik KRIK-a pritvoren u Abu Dabiju!

Autor: n1info.com

Hronika

18.12.2019

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović pritvoren je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u Abu Dabiju, objavio je na Tviteru Dru Salivan, urednik Projekta za istraživanje kriminala i korupcije (OCCRP). Dojčinović je u Abu Dabiju trebalo da govori na konvenciji Ujedinjenih nacija o korupciji.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Stevan Dojčinović

Kako je Salivan objavio na Tviteru, Dojčinović je ispraćen do gejta na aerodromu u Abu Dabiju, gde je čekao let za Srbiju.

Dojčinović je deportovan jutros u Srbiju, a razlog tome nije poznat.

On je na aerodrom doleteo juče oko 20 časova direktnim letom iz Beogada i tada su ga službenici na pasoškoj kontroli zadržali i uzeli mu pasoš.

- Nakon toga su me odveli u deo aerodroma gde se nalazi policija. Tamo su mi uzeli otiske prstiju, slikali me i napravili fajl. Zatim su me ostavili da čekam pod nadzorom i tak nakon pet sati čekanja rekli da ću ujutro biti deportovan u Srbiju - kaže Dojčinović.

On navodi da je ukupno 12 sati proveo pod nadzorom policajaca, koji su mu kratko saopštili da je na "crnoj listi" i da moraju da ga vrate nazad. Dojčinović je zatim pod pratnjom ukrcan na jutarnji let, bez jasnog obrazloženja. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

18.12.2019 09:18

Kriknuo čovek.Šta će sad izmisliti.