Užas u OŠ "Arčibald Rajs" u Beogradu: Tetkica sprečila otmicu devojčice (8)! Roditelji u agoniji, škola ćuti

Autor:

Hronika

18.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za nepoznatom ženom koja se sumnjiči da je pokušala da otme maloletnu devojčicu Z. P. (8) na ulazu u dvorište Osnovne škole "Arčibald Rajs" na Paliluli u Beogradu!

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Osnovna škola u kojoj se desila stravična situacija

 Srećom, vrisak devojčica je čula spremačica, koja je istrčala na ulicu, nakon čega je otmičarka pobegla!

Pozvali policiju

Incident se dogodio 12. decembra. Kako saznajemo, žena je devojčicu koja ide u drugi razred i njenu dve godine stariju sestru pratila od obližnje autobuske stanice sve do škole. Kada je videla da će ući u dvorište ove obrazovne institucije, zgrabila je mlađu devojčicu za ruku i počela da je odvlači.

- Devojčice su do škole išle autobusom i po izlasku iz prevoza za njima je krenula mlađa žena stara oko 25 godina. Ipak, u trenutku kada su devojčice krenule da ulaze u školu, ona je zgrabila Z. P. - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

 

Prestrašena devojčica, ali i njena sestra, koja je sve to gledala, počele su da vrište. Njihove vapaje je čula spremačica ove škole, koja se, srećom, zatekla u dvorištu. Iste sekunde je istrčala na ulicu da vidi šta se dešava!

- Devojčica je pokušavala da se odupre, ali bezuspešno. Ta devojka ju je vukla. Tetkica je počela da viče na nju: "Ej, šta to radiš? Pusti to dete odmah!", nakon čega je ta žena pustila ruku devojčice i odmah počela da beži. Tetkica je uvela decu u školu i obavestila zaposlene u školi o ovom događaju, koji su alarmirali policiju i prijavili slučaj. Šta je ova žena pokušala i koje su joj bile namere, zasad nije poznato - dodaje naš sagovornik.

Činjenice

RepublikaFoto: pixabay.com
  • Opis otmičarke
  • Starosti oko 25 godina
  • visoka 170 cm
  • duga, smeđa kosa
  • nosila crni kaput, plave farmerke i crvenu torbu

Roditelji u strahu

Na sreću, devojčice nisu povređene u ovom napadu, ali je veliki broj roditelja mališana koji pohađaju ovu školu uplašen za svoju decu.

- Ovako nešto je nedopustivo, nadam se da će nadležni ispitati o čemu se radi i uhapsiti tu ženu. U svakom slučaju, očigledno je neophodno da se pojača obezbeđenje u školi. Sreća pa je makar tetkica iz škole uvidela da se nešto čudno dešava i sprečila da dođe do nekih ozbiljnijih posledica - kaže jedan od ogorčenih roditelja.

Identičan slučaj

Tačno mesec dana pre ovog slučaja, 13. novembra, dogodio se identičan napad kada je Miloš Mičić (21) ušao u Treću beogradsku gimnaziju u Njegoševoj ulici u Beogradu i pratio 16-godišnju tinejdžerku do toaleta. Osumnjičeni je za maloletnicom ušao u WC, pokušao da je siluje, a potom zapretio da će se sutra vratiti. Na sreću, manijak je ubrzo priveden.

Škola ćuti

Povodom ovog slučaja pokušali smo da dobijemo komentar od nadležnih iz Osnovne škole "Arčibald Rajs", ali bez uspeha.

- Preneću direktorki da ste zvali. Prijatno - kratko nam je rečeno, ali do zaključenja ovog izdanja nije bilo odgovora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading