Rumuni hteli da prenesu 50.000 evra: Carinici na Đerdapu im osujetili nameru

Autor: Tanjug

Hronika

17.12.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su juče na prelazu Ðerdap, a u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 50.000 neprijavljenih evra.

RepublikaFoto: www.upravacarina.rs
Ilustracija

Prekršaj je otkriven pregledom automobila BMW rumunskih registarskih oznaka, kojim su je putovalo dvoje rumunskih državljana, a koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da sa sobom nose lični prtljag i da svako od njih ima oko 1.000 evra.

Carinici su prilikom detaljnog pregleda ličnih stvari kod putnice u torbi pronašli 10.000 evra, dok je putnik kod sebe imao 5.000 evra, što je jasno ukazivalo da nisu govorili istinu.


To se i potvrdilo kada je detaljno pregledan i automobil, jer je iz fabričkih šupljina donjeg dela suvozačkog sedišta izvučeno sedam svežnjeva sa novcem, sa ukupno 35.000 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, a kako je reč o stranim državljanima nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o trajnom oduzimanju 30.000 neprijavljenih evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading