APELACIONI SUD PRELOMIO: Mišković, Đurašković i ostali okrivljeni oslobođeni presude!

Autor: Agencije

Hronika

27.09.2017

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio vlasnika Delta holdigna Miroslava Miškovića od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog optužbi da je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

Istim rešenjem, Apelacioni sud je naložio da mu se zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka suđenje za utaju poreza ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Ukinutim delom presude Mišković je 20. juna 2016. bio osuđen zbog krivičnog dela utaja poreza izvršena pomaganjem.

Po nalažženju Apelacionog suda nema dokaza da je Mišković izvršio krivično delo zloupotreba položžaja odgovornog lica u vezi sa putarskim preduzećima.

U osuđujućem delu presude, koji je ukinut, po nalažženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadržiži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka "budući da su u obrazložženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurečni.

Suđenje će mu se sada ponoviti samo po delu optužnice tužilaštva za organizovani kriminal koja ga tereti za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Branko

27.09.2017 15:56

Ne smeju se izvuci sa ovim, svi znamo da nisu posteno radili i da su utajivali porez.

Željko

27.09.2017 16:09

Činjenice i dokaze, treba valjano prikupiti.

Darko

27.09.2017 16:29

Ima još do konačne presude, ako je kriv odgovaraće.

tetrtikirit

27.09.2017 16:51

Morao je, legao je i Mišković na rudu, nema presude, nema finansianja opozicije.