VELIKA ZAPLENA U KRAGUJEVCU: Pronađena skica "Krunisanje cara Dušana" vredna 50.000 evra!

Autor: blic.rs

Hronika

27.09.2017

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kragujevcu, pronašli su šest umetničkih slika i crteža, koje su u oktobru 2014. godine ukradene u Sent Galenu u Švajcarskoj, a čija se vrednost procenjuje na više desetina hiljada evra.

RepublikaFoto: wikipedia.org
Vredna slika nađena u Kragujevcu

U okviru akcije usmerene na suzbijanje krijumčarenja i trgovine kulturnim dobrima, policija je pretresla stanove i poslovne objekte na pet lokacija u Kragujevcu i kod R.S. (1956), osumnjičnog za prikrivanje, pronašla pomenute slike i crteže velike umetničke vrednosti.

Policija je kod osumnjičenog pronašla i oduzela sliku – skicu Paje Jovanovića „Krunisanje cara Dušana“, čija se vrednost procenjuje na više od 50.000 evra.

Pronađeni su i akvarel „Berba grožđa“ Vase Pomorišca, crtež „Muški akt“ Uroša Predića, crtež „Ženski akt“ Zore Petrović, slika Milića od Mačve i crtež Save Šumanovića.

Navedena umetnička dela procenjuju se na nekoliko hiljada evra.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala nastavljaju dalji rad na ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading