Inspektor mortus pijan pokrao kolege na novogodišnjoj proslavi: Iz torbice izvukao brdo para, snimak sve otkrio

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

16.12.2019

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektor M. I. (38) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je 8. decembra u Kragujevcu, tokom novogodišnje policijske proslave, ukrao torbicu sa 92.000 dinara, koje su njegove kolege skupile za kafanski račun!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

Inspektor je, kako smo saznali, bio mortus pijan kad je uzeo torbicu, stavio je pod mišku i otišao iz restorana. Njegove kolege iz Policijske uprave Niš zato su uverene da je M. I., onako pijan, slučajno poneo torbicu s novcem, misleći da je njegova. Bez obzira na to, MUP je suspendovao inspektora i on je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

Vlasnik kafane

M. I. je, inače, inspektor Odeljenja za strance i suzbijanje ilegalnih migracija, a 8. decembra je, sa grupom niških policajaca, pozvan u Kragujevac na centralnu proslavu odeljenja za strance iz čitave Srbije.

- Kada je došlo vreme da se plati kafanski račun, ustanovljeno je da nema torbice u kojoj je bilo 92.000 dinara. Krađa je odmah prijavljena kragujevačkoj policiji, koja je pregledala nadzorne kamere. Na jednom snimku viđen je M. I. kako, teturajući se, izlazi iz kafane sa ukradenom torbicom - ispričao je naš izvor, dobro upućen u ovaj slučaj.

Odmah je, kaže on, obaveštena i Služba unutrašnje kontrole MUP, koja je sutradan uhapsila M. I. u Nišu.

- Kod njega je pronađena torbica s novcem. Ustanovljeno je da je tokom slavlja pala ispod stola i da ju je on uzeo, a zatim poneo u hotel u Kragujevcu, gde ju je stavio u svoj kofer, i sutradan odneo sa sobom u Niš - kaže naš sagovornik.

Bio šef odeljenja za krvne delikte

Uhapšeni policajac je bio dugogodišnji inspektor u Odeljenju kriminalističke policije, a izvesno vreme bio je na čelu Odeljenja za krvne delikte u Nišu. Prošle godine se istakao kada je nenaoružan, van dužnosti, uhapsio jednog Nišliju zbog pokušaja ubistva.

U tužilaštvu smo saznali samo da je inspektor priznao da je odneo torbicu sa proslave, ali nije nam rečeno da li je precizirao da je to uradio namerno ili slučajno. Međutim, nekoliko njegovih kolega s kojima smo razgovarali uvereni su da on nije imao nameru da ukrade novac.

- Prvo, nije imao nijedan razlog da krade pare jer je odlično situiran. Osim policijske plate, on odlično zarađuje i kao vlasnik jedne kafane u Nišu. Pa te večeri na policijskoj proslavi je samo muzici dao oko 20.000 dinara. To ne radi čovek kojem je stalo do para - priča kolega uhapšenog inspektora.

Druga stvar, kaže on, M. I. sigurno ne bi rizikovao da izgubi posao, a kamoli krivično da odgovara zbog 92.000 dinara, jer to za njega nije veliki novac.

- Da ne govorimo o tome da M. I., kao iskusan policajac, odlično zna da u kafanama postoji video-nadzor, te da će biti snimljen kako odnosi torbicu. Na kraju krajeva, da je hteo da je ukrade, torbicu bi sakrio, a onda bi izvadio pare i potom bi je bacio negde. Ne bi dozvolio da bude uhapšen s torbicom - ispričao je kolega.

Razmišljajući o ovom događaju, naš sagovornik ukazuje na više mogućih scenarija koji su doveli do ovog epiloga.

- Svi znaju da se M. I. dobro napio na toj proslavi. Možda je video torbicu, koja je pala pored stola, pa je pomislio da je njegova, jer su te muške tašnice slične. Kad se vratio u hotel samo ju je ubacio u kofer, a ujutro napakovao stvari i došao u Niš. Verovatno nije ni otvorio kofer dok mu inspektori Unutrašnje kontrole nisu banuli u stan. Kako god, odgovorno tvrdim da on nije čovek koji bi pokrao bilo koga, a kamoli kolege, i to na proslavi na koju je pozvan kao gost - uveren je dugogodišnji kolega uhapšenog policajca.

U niškoj Policijskoj upravi potvrđeno nam je da je protiv njihovog kolege poveden disciplinski postupak i da mu je izrečena mera udaljenja s posla do okončanja krivičnog postupka. Ovaj događaj je, inače, izazvao veliko uznemirenje i zabrinutost među policajcima u Nišu jer je bačena ljaga na celu tamošnju policiju.

Nema amnestije

- Kako god se to završilo, veoma je neprijatno što je naš policajac osumnjičen, i to za takvo krivično delo. Većina naših ljudi časno obavlja svoj posao i veoma teško im pada to što se cela služba provlači kroz medije u negativnom kontekstu. Niko od onih za koje bude dokazano da su se ogrešili o zakon neće biti amnestiran. Opšte je poznato da policajci dobijaju strože kazne od civila baš zbog toga što im je dužnost da zakon čuvaju, a ne da ga krše - kazao nam je jedan policijski rukovodilac. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading