Srbin prevario Nemačku 7 puta! Evo kako je uzimao novac od te države i kako je otkriven!

Autor: Republika

Hronika

15.12.2019

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neimenovani Srbin (26), koji je sedam puta podnosio zahtev za azil u Nemačkoj, desetog novembra ponovo je pokušao da preko Austrije ilegalno uđe u zemlju, ali ga je nemačka policija otkrila na kontrolnom punktu Rotal-Ost, u Bavarskoj, prilikom provere dokumenata svih putnika turističkog autobusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Protiv prevaranta, koji je prvi put odbijen 2010, podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog ulaska u Nemačku i odveden je u pritvor pred proterivanje.

Kako navodi "Bild", on je bio na spisku traženih lica u policiji zbog "vožnje u pijanom stanju" prilikom prethodnog boravka u Nemačkoj.

- Srpski državljanin je zahteve za azil i propratne zahteve podnosio i pod drugim imenima u Nemačkoj i podizao odgovarajuće prinadležnosti u skladu sa Zakonom o tražiocima azila - izjavio je za "Bild am zontag" predstavnik nemačke Savezne policije.

Koliko je novca ukupno podigao policija nije objavila, pozivajući se na zaštitu podataka.

Ovaj slučaj izazvao je burnu reakciju tamošnje javnosti. Mediji postavljaju pitanje opravdanosti podnošenja brojnih zahteva za azil čime se, ocenjuju oni, stranci okorišćavaju o državu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading