Uhapšeni najveći lopovi u Smederevu: Mladići godinu dana pljačkali kuće i nosili sve moguće, a jednom i automobil - šteta 5 MILIONA!

Autor: Republika

Hronika

13.12.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su N. S. (26) i L. M. (23) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više od deset teških krađa.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Sumnja se da su njih dvojica od početka godine provalili u više kuća, vikendica, pomoćnih objekata i jednu industrijsku halu iz kojih su ukrali zlatni nakit, klima uređaje, motorne testere, trimere, akumulatore, razni električni alat, aparat za varenje, generator, kao i pištolj, revolver i 30 metaka različitih kalibara.

Oni se sumnjiče i da su u novembru ukrali automobil kojim su izazvali saobraćajnu nezgodu i ostavili ga na mestu događaja. Ukupna materijalna šteta procenjuje se na više od 2.000.000 dinara.

- Policija je prilikom pretresa kuće L. M. pronašla više ukradenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima. U njegovoj kući zatečen je i N. S. za kojim je bila raspisana poternica i koji je pokušao da pobegne, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, a protiv L. M. i krivična prijava za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela - izjavio je pukovnik policije Dejan Popović, načelnik Policijske uprave Smederevo.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu u Smederevu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading