JEZIV JE OSEĆAJ KAD TE PROBUDE UDARCI! NISAM ZNAO GDE SE NALAZIM: Potresna ispovest jednog od povređenih vozača kamiona u Ukrajini

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

12.12.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije, očigledno pod dejstvom alkohola, išli su od kamiona do kamiona i brutalno tukli naše prevoznike.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od šestorice pretučenih vozača, trojica su teže povređena - Radojko Kovačević iz Požege, Milan Rujević iz Novog Sada i Dragan Jovanović iz Čačka. Imaju modrice, prelom nosa, ozbiljne masnice i ogrebotine. Pre dramatičnog događaja, naši vozači su već nekoliko dana bili u nepreglednoj koloni šlepera na prelazu Đakovo - Halmeu.

- Bilo je oko jedan ujutru i spavao sam u kabini, a vrata nisam zaključao kao i obično - priča Dragan Jovanović iz Čačka.

- Jeziv je osećaj kada te probude udarci. Nisam znao gde se nalazim, samo su me sustizale pesnice po glavi i telu.

Napadača je bilo više, išli su redom od kamiona do kamiona i brutalno tukli samo naše prevoznike.

 

 

Menadžerka: Dosad nam se nije desilo ništa slično

Miroslava Janković, menadžerka transporta firme "Smiljanić komerc" iz Požege, za koju radi Radojko Kovačević, kaže da ih je mnogo uznemirila i zabrinula informacija o povredama kolege:

- Kao i porodice povređenih vozača, tako smo se i mi potresli kada smo čuli šta se dogodilo na prelazu Đakovo - Halmeu. Naše preduzeće se trudi da zaštiti svoje zaposlene i odmah smo stupili u kontakt sa naš konzulatom u Ukrajini. Zatražili smo da se uključe u ovaj slučaj, ali nam je rečeno da su već dobili obaveštenje iz Beograda. Dosad nam se nije desilo ništa slično, a ponašanje ukrajinskih vozača koji su pretukli, vređali i uzimali novac od naših prevoznika govori o njihovoj bahatosti i neodgovornosti - kaže ona.

Ukrajinski vozači šlepera očigledno su bili pod dejstvom alkohola, a dok su udarali govorili su: "Ovo je Ukrajina i ovo je naša granica".

Kako naši vozači kažu, na povratku su kući iz Rusije, a u inače predugoj koloni pred ulazak u Rumuniju, čeka se i duže nego što bi trebalo, jer ukrajinski prevoznici prelaze preko reda i prave haos. U redu od 10 kilometara, uglavnom, stoje šleperi sa ruskim, beloruskim i srpskim tablicama.

- Uprkos tome što su Ukrajinci bez problema obilazili kilometarsku kolonu, niko od nas nije započinjao kavgu sa njima, niti je bilo ikakvog povoda za napad - nastavlja Dragan. 

- Nasrnuli su na nas iz čista mira. Neko od ljudi je pozvao policiju i hitnu pomoć. Policija je došla, zadržala se nekoliko minuta da napravi zapisnik i rekla da su napadači već na teritoriji Rumunije. Hitna pomoć je došla tek 12 sati kasnije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading