U kući srpske "kraljice ajsa" nađen pravi rudnik droge: KRILA NARKOTIKE VREDNE 300 MILIONA DOLARA!

Autor: blic.rs

Hronika

12.12.2019

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija ispituje da li je Aleksija Vračar (24) iz Banjaluke, koja je uhapšena u Sidneju kada je u njenom stanu pronađena droga vredna oko 300 miliona evra, narko-klanovima služila samo za čuvanje droge.

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksia Vračar
Aleksija Vračar

Da li je Aleksija Vračar direktno imala učešća u švercovanju 400 kilograma metamfetamina, čija je vrednost procenjena na oko 300 miliona dolara, iz Amerike u Australiju ili je samo indirektno kroz otvaranje fiktivnih firmi lažnim dokumentima i čuvanje droge u svom stanu organizovanoj kriminalnoj grupi, i na taj način doprinela njenoj daljoj prodaji, ispituje se nakon njenog hapšenja.

S obzirom na to da su u stanu zaplenjena i četiri telefona i nekoliko SIM kartica, veštačenje istih moglo bi biti od pomoći istražiteljima u otkrivanju mreže narko-dilera u Australiji.

Aleksija se u ovom trenutku ne tereti za uvoz droge "ajs" u Australiju, koja je sredinom oktobra pronađena u teretnom skladištu u Sidneju. Međutim, hapšenje grupe muškaraca, uzrasta 30, 34, 36 i 45 godina, kao i istraga u prethodnih mesec dana, dovela je upravo do nje.

Foto: facebook.com/Aleksia Vračar

Ona se, svakako, suočava s ozbijnim optužbama zbog droge, novca i oružja pronađenog prošlog četvrtka u njenom, kako ga opisuju mediji, skromnom stanu u Merilendu u Sidneju.

Naime, Aleksiji se na teret stavlja da je posedovala lažna dokumenta kako bi počinila krivično delo, svesna da time krši zakon, posedovanje dva nelegalna pištolja i držanje municije bez ikakve dozvole i posedovanje narkotika. Devojka rodom iz Banjaluke uhapšena je u svom stanu u Sidneju u četvrtak. Sutradan je dovedena u sud u Ferfildu, gde joj je odbijena kaucija. Mediji su preneli da će ona ponovo biti saslušana 30. januara u drugom sudu, u Paramati.

Podsećanja radi, pošiljku "ajsa" iz Amerike skrivenog u flašicama čili sosa otkrila je granična policija u teretnom skladištu. U kutijama je bilo 768 boca sosa, a testiranje je pokazalo prisustvo metamfetamina u njima. Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metamfetamina, čija je procenjena ulična vrednost veća od 300 miliona dolara. Kako bi ušli u trag narko-dilerima, istražitelji nisu na licu mesta zaplenili "ajs", već su izvršili kontrolisanu isporuku i tako ušli u trag četvorici muškaraca. Njihova imena nisu objavljena, a poznato je da je jedan od njih osumnjičen za razvoz droge, dvojica su uhapšena ispred hotela, dok je u njihovom apartmanu pronađeno 34 kutije sa flašicama čili sosa i četiri telefona, a četvrti je uhapšen da je koristio lažna dokumenta kako bi za iznajmio stan koji je koristila ova kriminalna grupa. Istraga je pokazala da je droga trebalo da stigne na adresu na kojoj se nalazi preduzeće Aleksije Vračar. Na vrata Aleksijinog stana istražitelji su zakucali u nameri da je ispitaju o lažnim dokumentima koje je koristila prilikom otvaranja firme. Međutim, pretresom su pronašli drogu, oružje i novac.

Foto: facebook.com/Aleksia Vračar

U stanu pištolji, mdma, kanabis...

U Aleksijinom stanu je pronađeno više od 640.000 dolara, jedna skraćena puška, dva poluautomatska pištolja, nekoliko SIM kartica, mobilnih telefona, vagica i mašina za brojanje novca. Pronađeno je i dva kilograma droge MDMA, 264 kilograma kokaina i 337 kilograma kanabisa. Ulična vrednost zaplenjene droge je 200.000 dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

12.12.2019 11:26

Mašala,mašala.