Rezultati obdukcije otkrivaju kako je tačno ubijen Nikola u Slovačkoj

Autor: informer.rs

Hronika

11.12.2019

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građevinac Nikola Kosanić (22) iz Malog Popovića kod Sopota ubijen posle banalne svađe na trgu, ispred jedne picerije. Nikolu i njegovog druga napala četvorica Srba, za kojima se traga.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

Nikola Kosanić (22) iz Malog Popovića kod Sopota ubijen je u nedelju u zoru na trgu ispred Glavne pošte u centru Bratislave u Slovačkoj! Nesrećnog Nikolu i njegovog druga nasmrt su pretukla četvorica Srba posle banalne svađe u jednoj piceriji na trgu, a napadači su zatim pobegli i slovačka policija traga za njima!

Prema rezultatima obdukcije, koja je u utorak urađena, Kosanić je preminuo od udarca u glavu, pošto mu je pukao vratni pršljen. Istražuje se da li je ova povreda nastala prilikom pada i udarca glave o beton. Slovačka policija je u kontaktu sa našim državnim organima, a Ambasada Srbije je obaveštena i uključena u ovaj slučaj. Za sada nije poznato kada će telo nesrećnog mladića biti dopremljeno u Srbiju, kako bi se obavila sahrana.

Nikolin drug je nakon zločina ispričao policajcima da su napadači govorili naglaskom kao da su s juga Srbije.

Foto: facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj
Osumnjičeni za ubistvo

Noćni provod

Kako prenose tamošnji mediji, Kosanić je radio kao građevinski radnik u Slovačkoj, a u subotu uveče je izašao u provod sa svojim prijateljem sa posla, koji je takođe Srbin. Posle celonoćnog izlaska, oko pet sati ujutro su svratili u lokal brze hrane i kupili picu, gde su naišli na četvoricu zemljaka.

Sve što je prethodilo napadu, kao i samo ubistvo na trgu zabeležile su kamere video-nadzora sa okolnih objekata.


- Motiv obračuna je još nepoznat, ali verovatno je svađa započela u restoranu brze hrane. Nikola je bio u društvu još jednog Srbina, sa kojim je izašao iz lokala, a za njima su izašla još četvorica muškaraca, svi starosti od 20 do 35 godina, takođe Srbi. Na snimku se vidi kako ova četvorica idu ulicom i jedu. U jednom trenutku jedan od njih je prišao Kosaniću i nešto mu rekao, nakon čega je usledilo brutalno prebijanje - preneli su slovački mediji, uz objašnjenje da policija nije htela da objavi snimak ubistva jer je suviše brutalan.
RepublikaFoto: Pinstkrin/Facebok.com
Nikola Kosanić

Lucija Mihalikova, portparolka policije Bratislave, pojasnila je da se na snimku vidi kako četvorica muškaraca tuku žrtvu i njegovog prijatelja.

- Vidi se kako Nikolu udaraju više puta pesnicama u glavu i kako on pada i udara temenom o pločnik. Zatim su ga išutirali i pobegli - objasnila je ona, uputivši apel svim građanima da ako prepoznaju napadače sa snimaka, o tome odmah obaveste policiju.

Prema nezvaničnim saznanjima slovačkih medija, Nikolin drug je nakon zločina ispričao policajcima da su napadači govorili srpski, ali s naglaskom kao da su sa juga naše zemlje.

Zanemeli od bola

Nikolini roditelji juče nisu želeli da pričaju o tragediji, a njihov komšija nam je kratko rekao:

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Razumite ih. U šoku su... Ni mi u komšiluku ne možemo da dođemo sebi od kada smo čuli šta se desilo Nikoli.

U Malom Popoviću su, inače, svi imali samo reči hvale za Nikolu. Poznanik ubijenog mladića nam je rekao da je Kosanić povremeno odlazio u inostranstvo da radi na građevini, pošto ovde nije mogao da nađe adekvatan posao.

- Jedno vreme je radio u Austriji, a onda je pre tri nedelje otišao u Slovačku. Ne znam ko su ti nasilnici što su ga ubili, ko god da je, želim im da istrunu u zatvoru - rekao je ogorčeni meštanin Malog Popovića. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading