SVE JE MOGLO BITI DRUGAČIJE, ALI SADA VIŠE NIŠTA NIJE BITNO: Drugovi Časlava iz Smedereve šokirani njegovim samoubistvom

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

09.12.2019

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Časlav je imao teško detinjstvo, odrastao je samo sa bratom i ocem, bez majke. Ipak, uvek je bio nasmejan, šarmantan na neki svoj način, odan prijateljima. Dan ili dva pre nego što je nestao smo se videli, pričali smo o planovima za novogodišnje praznike, ništa nije slutilo na ovo..."

RepublikaFoto: facebook.com/Chaki Znate
Časlav Živojinović

Ovim rečima još uvek šokirani prijatelji govore o Časlavu Živojinoviću (24) iz okoline Smedereva, mladiću koji je 29. oktobra nestao bez traga sve dok u petak popodne nije pronađen mrtav u njivi nedaleko od Velike Morave, u blizini mesta gde je živeo.

Prema prvim rezultatima i onome što je zatečeno prilikom pronalaska Časlavovog tela, pretpostavlja se da je mladić izvršio samoubistvo trovanjem.

Ipak, ovo nisu zvanični rezultati i tek nakon što na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu bude urađena obdukcija, znaće se tačan uzrok smrti.

Za Časlavom su mesec i po dana neprestano tragali porodica i prijatelji, nadajući se da će ga pronaći živog i zdravog. Uprkos tome što je pre odlaska u nepoznato Časlav svom prijatelju poslao oproštajnu poruku koja je slutila na samoubistvo, nadali su se najboljem.

- Bio je izuzetno vredan mladić. Nedavno se zaposlio u Železari gde smo zajedno radili. Nije birao posao, radio je sve i trudio se da zaradi pošteno. Novac koji bi zaradio nije rasipao, već je davao porodici. Nije mi jasno kako je moguće da je digao ruku na sebe, bio je borben i koliko znam nikome nije ostao dužan - priča Časlavov kolega.

 

 

O njegovoj požrtvovanosti i vedrom duhu, govorio je i Časlavov prijatelj iz detinjstva.

- Imao je težak život, odrastao je sa bratom i bolesnim ocem bez majka. I pored toga, bio je vedar i nasmejan. Otac Miša se maksimalno trudio da ih izvede na pravi put. Časlav je bio šarmantan na neki svoj način, uvek nasmejan, umeo je da priđe devojci, povrh svega bio je odan prijateljima - priča njegov i dalje potreseni prijatelj.

Upravo taj vedar duh kojim je plenio, kaže, bio je razlog zbog kog će ga ljudi pamtiti.

- Poslednji put sam ga video dan ili dva pre nego što je nestao. Svratio sam kod njega na kafu, ispričali smo se malo, otišli do seoskog kafića. Pričali smo o organizaciji za novogodišnje praznike, sve je bilo normalno. Ništa nije slutilo na ovo - priča Časlavov drug.

Kako kaže, imao bi mnogo toga da kaže o njemu, ali više ništa nije bitno.

- Ostaće nam samo da se nalazimo u Čakijevoj ulici, mesto zbora njegova kuća, soba... Lepa sećanja i tuga. Sve je moglo biti drugačije - zaključuje mladić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading