Spremna da progovori: Vera udara na Zorana Marjanovića!

Autor:

Hronika

06.12.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veri Vukomanović (62), kumi pokojne Jelene Marjanović, uhapšenoj zbog sumnje da je zajedno sa Slobodanom Babićem (62) počinila prevaru i falsifikovala isprave, preti višegodišnja zatvorska kazna. Iako je dosad branila Marjanoviće, Vera je sada spremna da ispriča sve što zna o ubistvu pevačice kako bi izbegla robiju, saznaje Srpski telegraf od izvora bliskog istrazi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vera Vukomanović

- Vukomanovića je jedan od ključnih svedoka u slučaju ubijene pevačice s obzirom na to da se ona kobnog dana poslednja čula sa Jelenom. Postoji mogućnost da će u zamenu za blažu kaznu zatvora ponuditi nagodbu, odnosno da otkrije sve što zna o ubistvu pevačice i šta se zaista desilo 2. aprila 2016. na nasipu u Borči. Ona maltene živi sa Marjanovićima u njihovoj porodičnoj kući, obavlja kućne poslove i upućena je u sva dešavanja. Mogla bi da otkrije Zoranovu ulogu u zločinu, ali i ulogu drugih ukućana. Videćemo da li će do dogovora doći - dodaje naš izvor.

Ovo nije prvi put da se Vukomanovićeva nađe sa druge strane zakona. Najpre je februara 2018. privedena jer je zajedno sa Zoranovom majkom Zoricom falsifikovala ličnu kartu. Tada je sklopila sporazum sa tužilaštvom i osuđena je uslovno. Potom je i marta ove godine privedena po poternici zbog spora oko neplaćenih računa za struju. Advokat Svetozar Vujačić kaže da je očigledno reč o osobi koja je sklona kršenju zakona!

Foto: Tanjug/B. STEKIĆ
Zoran Marjanović

Vujačić: S obzirom na to da je već osuđivana uslovno, sada joj može biti izrečena samo kazna zatvora

- Po zakonu, za falsifikovanje isprava preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora, dok je za krivično delo prevara zaprećeno od šest meseci do čak 10 godina zatvora! S obzirom na to da je Vukomanovićeva i ranije sumnjičena za identična dela i, ukoliko je za to delo već osuđena uslovno, sada joj može biti izrečena samo kazna zatvora - kaže Vujačić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

"Kupili" plac od mrtvaka

Vukomanovićeva i njen saučesnik su uhapšeni zbog sumnje da su pribavili falsifikovani kupoprodajni ugovor, kojim je Slobodan Babić navodno kupio plac u Beogradu od jedne preminule osobe i u Katastar nepokretnosti Zvezdara uknjižio se kao vlasnik. Kuma ubijene pevačice tereti se da je potom službenicima katastra priložila falsifikovanu punomoć, navodno dobijenu od preminulog, i odrekla se prava na žalbu, čime je doprinela da rešenje o uknjižbi Babića kao vlasnika placa postane pravosnažno.

Saslušanje

Poznati advokat objašnjava za Srpski telegraf i da postoji mogućnost da se Vukomanovićevoj objedine sve prijave koje su protiv nje podnete.

Poslednja čula Jelenu živu

Vera Vukomanović od samog nestanka ubijene pevačice intrigira širu javnost. Ona je poslednja osoba koja se sa Jelenom Marjanović čula, i to u 16.42 telefonom, samo desetak minuta pre nego što je pevačica ubijena.

- U noći kada je Jelena nestala, sedela sam kod kuće, kada me je Zoran pozvao i rekao da je nema. Redom sam zvala bolnice i tražila je - ispričala je Vera u tužilaštvu.

- Ukoliko su postupci za pređašnja dela još uvek u toku, moguće je da će doći do spajanja. Po mom mišljenju, realna kazna za ovakva krivična dela bila bi oko dve godine zatvora - kaže Vujačić.

RepublikaFoto: youtube.com/Grand Magazin Tv Grand
Jelena Marjanović

Vera Vukomanović je nakon hapšenja zadržana u policijskoj stanici zajedno sa Babićem. Ona će danas biti privedena na saslušanje u tužilaštvu, nakon čega će se odlučivati o njenoj daljoj sudbini.

Kumin dosije

februar 2018. - privedena zbog falsifikovanja lične karte jer se u policiji predstavila kao Zoranova majka Zorica Marjanović
mart 2019. - privedena po nalogu tužilaštva zbog tužbe za neplaćene račune
novembar 2019. - uhapšena zbog prevare i falsifikovanja isprava

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading