Monstrumu koji je zverski silovao i ubio trogodišnju Kaju država plaća odštetu: Evropski sud presudio da je on žrtva!

Autor: informer.rs

Hronika

04.12.2019

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski sud za ljudska prava presudio je da država Srbija zbog torture mora da plati odštetu monstrumu Mališi Jevtoviću, koji služi kaznu od 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Kaje Janković 2005. godine!

RepublikaFoto: e-stock/S. MARIČIĆ
Mališa Jevtović na suđenju

Sud u Strazburu utvrdio je da je Mališa bio "žrtva torture i nečovečnog postupanja zatvorskih čuvara"!

Evropski sud je naložio državi Srbiji da na ime nematerijalne štete Jevtoviću isplati 4.000 evra, a na ime troškova postupka još 2.355 evra. U obrazloženju presude navodi se da je država Srbija odgovorna jer su zatvorski čuvari zlostavljali Jevtovića u pritvoru i zatvoru, čime su prekršene odredbe Evropske komisije o ljudskim pravima.

Jevtović je, podsetimo, osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog brutalnog silovanja i ubistva u Zvezdarskoj šumi, dok je Kajina majka Ana Filipović, koja je u vreme zločina bila u vezi sa njim, osuđena na 37 godina zatvora zbog pomaganja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading