ZLO iz Kaluđerice! Mučio ćerke do krvi, gurao im ruke u donji veš - izrečena najveća kazna za nasilje i zlostavljanje dece

Autor:

Hronika

03.12.2019

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je nasilnik B.P. iz Kaluđerice izvršio nasilje u porodici nad maloletnim ćerkama, Drugo osnovno javno tužilaštvo predložilo je juče da se B.P. izrekne kazna zatvora u trajanju od 6 godina i mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, što je prihvaćeno od strane suda pa je okrivljenom izrečena kazna zatvora u trajanju od 6 godina i predložena mera bezbednosti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto ilustracija

B.P. iz Kaluđerice teretio se da je 1. jula 2011. godine izvršio nasilje u porodici nad maloletnim ćerkama tako što je maloletne oštećene udarao nogama na kojima je imao obuvene patike i rukama po telu, od kojih udaraca je jedna oštećena udarila glavom u ormar i zadobila povrede,  dok je drugu odgurnuo sa kreveta, udario više puta otvorenom šakom po glavi, vukao za uši i naneo joj povrede, da bi nakon toga nad istim oštećenim izvršio krivična dela nedovoljene polne radnje.

Naime, monstrum je u  periodu od početka 2012. do 7. maja 2013. godine u Kaluđerici, izvršio druge  polne radnje sa svojim maloletnim ćerkama kojima je najpre naređivao da idu u različite sobe kako ne bi znale šta se dešava, gde bi ih dodirivao po telu, a zatim više puta u navedenom periodu ulazio u spavaću sobu kod maloletnih oštećenih i dodirivao ih po polnom organu.

Počeo je da dodiruje maloletnu pošto joj je prethodno skinuo donji deo pidžame i zavukao joj ruku u predeo polnog organa,  a zatim se okrenuo prema drugoj maloletnoj  i učinio isto, što je ponovio još nekoliko puta preteći oštećenima da o tome nikome ne govore jer će ih u protivnom poslati u dom i ubiti.  

Nakon izvršenja ovih krivičnih dela okrivljeni nije bio dostupan državnim organima sve do 15, 16. marta ove godine u Kaluđerici, dok nije ponovo izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu bivše supruge kada je prekršio i meru bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije prema istoj.

Razmotreno 12.000,00 prijavljenih slučajeva nasilja

Od početka primene novog zakona o sprečavanju nasilja u porodici u okviru rada grupa za koordinaciju razamtrano oko 12.000,00 prijavljenih slučajeva nasilja što ukazuje da je tužilaštvo od početka primene ovog zakona u saradnji sa policijom i cetrima za socijalni rad u zaista velikom broju slučajeva preduzimalo mere da se nasilje zaustavi, prevenira a sa druge strane oštro kazne svi izvršioci krivičnog dela nasilja u porodici , sa kakavim radom će nastaviti i u buduće .

Njemu je u martu određen pritvor, jer je navedenog dana u alkoholisanom stanju došao u kuću čiji su suvlasnici on i oštećena, a u kojoj prethodno nije živeo i počeo da lupa na vrata, preteći da će da zapali kuću, nakon čega je isključio struju i vodu, pokucao na prozor.

Uplašena žena mu je rekla da ide, dok je stajala sa druge strane prozora,  gde je ostala u kući sa maloletnom ćerkom do ujutru.

Sutradan 16. marta kada je podigla roletne na prozoru videla je okrivljenog kako pije vinjak sedeći na pragu kuće. Nakon toga monstrum je počeo da poliva prozor nepoznatom tečnošću i da pali papiriće koje je bacao u tom pravcu, kao i upaljene cigarete, ustao je i počeo da vuče roletnu od prozora i da udara pesnicama po istoj, govoreći "Izađite napolje, miševi, zapaliću vas!", 

Postupci spojeni pred sudom

Nakon sprovedene istrage za novo počinjeno krivično delo, tužilaštvo je tražilo da se postupci spoje pred sudom što je i učinjeno i na kraju glavnog pretresa zatražilo da se okrivljeni oglasi krivim za krivična dela koja su predmet optužnog akta:

RepublikaFoto: pixabay.com
  • Da mu za krivično delo Nasilje u porodici utvrdi kaznu zatvora u trajnju od 2 (dve) godine,
  • Za dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje utvrdi kazne zatvora u trajanju od po jedne godine i šest meseci (po 1 godina i 6 meseci)
  • Za krivično delo Nasilje u porodici utvrdi kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) meseci
  • Za krivično delo iz čl. 340a KZ, kaznu zatvora u trajanju od 3  (tri ) meseca
  • Da mu kaznu izrečenu presudom 6 K br. 252/19 od 04.03.2019. godine i to kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) meseci uzme kao utvrđenu i zatim kao jedinstvenu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest ) godina kao i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara koju kaznu i meru bezbednosti je sud i izrekao nalazeći da je okrivljeni izvršio sva krivična dela za koja se teretio.

Ovaj predmet samo je jedan od predmeta u radu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u kome je tužilaštvo zahtevalo izricanje velike kazne zatvora i pre stupanja na snagu odredbi KZ koje predviđaju strogo kažnjavanje nasilnika, a od stupanja na snagu ovih odredbi koje se primenjuju od 1. decembra 2019. godine nasilnici mogu da očekuju još strožiju kaznenu politiku koja će se primenjivati kao adekvatan odgovor na počinjeno nasilje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading