Tužilac potvrdio pisanje Srpskog telegrafa: Pastorak pevačice Didi Janković pod istragom

Autor:

Hronika

03.12.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Stefana Rokvića, pastorka poznate pevačice Didi Janković i sina biznismena Daniela Rokvića, pokrenuta je istraga zbog sumnje da je pomagao Milošu Srebriću (37) prilikom pljačke koja se završila ubistvom radnice NIS-ove pumpe Kristine Kaplanović (19).

RepublikaFoto: facebook.com/Stefan Rokvic
Stefan Rokvić

Uhapšen na aerodromu

- Tužilaštvo radi transparentno i želim da obavestim da je pokrenuta istraga protiv Stefana Rokvića zbog sumnje da je izvršio krivično delo pomaganja u teškom ubistvu - rekla je juče na suđenju Srebriću zamenica višeg tužioca, ne precizirajući kako je Rokvić pomagao ubici.

Ovim je zamenica tužioca potvrdila pisanje Srpskog telegrafa o hapšenju Stefana Rokvića 6. novembra na Aerodromu "Nikola Tesla", kada je iz Crne Gore pokušao da uđe u Srbiju. Podsetimo, prema saznanjima našeg lista, sumnja se da je Rokvić vozio Srebrića kobne večeri, 25. maja 2017, kada je 19-godišnja radnica pumpe ubijena tokom pljačke na auto-putu u Velikom Mokrom Lugu. Da li je i koliku ulogu imao u samom zločinu, treba da pokaže istraga koja je u toku.

Snimak ubistva pod lupom

Jučerašnji glavni pretres je odložen zbog izmena u sudskom veću, ali i da bi učesnici u postupku mogli da pregledaju video-snimak sa pumpe koji je sudu dostavila kompanija NIS, čija je ubijena Kristina Kaplanović bila radnica.

- Po nekim informacijama, Srebrić je dugovao novac i odlučio je da opljačka pumpu. On je upao naoružan pištoljem. U koškanju sa radnicima pumpe pištolj je opalio i pogodio Kristinu u potiljak. U kasi se u tom trenutku nalazilo 10.000 dinara, koje ubica nije stigao da ponese jer je odmah pobegao - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović

Iako je formalno odloženo, jučerašnje suđenje obeležio je sukob branioca optuženog Srebrića, Jugoslava Tintora i zamenice tužioca.

- Policija i tužilaštvo montiraju doušnike u ćeliju mog klijenta i posle ih ispituju i sačinjavaju službene beleške. Na taj način žele da dođu do dodatnih svedoka i ojačaju optužnicu. To je nedopustivo i time krše zakon i prava mog branjenika - izjavio je advokat Tintor.

Službena beleška

Sudskom veću, čiji je predsedavajući sudija Marina Anđelković, on je priložio i kopiju službene beleške, koju je policija sastavila posle razgovora sa izvesnim Dušanom Milisavljevićem, koji je u Okružnom zatvoru delio ćeliju sa Srebrićem. Po Tintorovim rečima, na taj način policija i tužilaštvo krše član 16 Evropske konvencije o ljudskim pravima, ali i srpski Zakon o krivičnom postupku.

Rokvić: Ne zovite me više

Srpski telegraf kontaktirao je sa biznismenom Danielom Rokvićem da bi dobio komentar povodom pokretanja istrage protiv njegovog sina.

- Ne želim da kažem bilo šta za vaše novine, vi pišete samo laži. Nemojte me više zvati - burno je reagovao Rokvić, izbegavši da bilo šta kaže o istrazi protiv njegovog sina Stefana, o čemu je Srpski telegraf već pisao, a što se ispostavilo kao tačno.

Njegove navode tužiteljka je negirala, rekavši da ona nije ispitivala Dušana Milisavljevića i da nema saznanja o tome. Suđenje se nastavlja 16. januara iduće godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading