HAPŠENJA PLANIRANA GODINU DANA: Otkrivamo kako je razbijena kriminalna grupa u Hrvatskoj

Autor:

Hronika

27.11.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenjem 30 osoba u Hrvatskoj juče je izvedena policijska akcija koja je imala za cilj razbijanje kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupa u Evropi. Kako se sumnja, pripadnici ove grupe, između ostalog, nabavljali su i izrađivali originalne pasoše za pripadnike "zemunskog klana", kao i za crnogorske "škaljarce" i "kavčane".

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Hapšenja su planirana oko godinu dana, a sprovedena su na području Zagreba, Karlovca, Zadra... Kao glavni šef ove kriminalne grupe označen je Nusret Seferović (49), predsednik Veća romskih udruženja Hrvatske.

Prema pisanju lokalnih medija, uhapšeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskog informativnog sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Prošle godine prilikom ubistva "kavčanina" Vladimira Roganovića u Beču hrvatski pasoš nađen kod njegovog prijatelja iz Beograda

 

 

Hrvatski lažni pasoši svojevremeno su otkriveni kod brojnih pripadnika "zemunskog klana", kao što su Sretko Kalinić, Miloš Simović, Cvetko Simić... Hrvatske papire imali su i Milorad Ulemek Legija na ime Vlado Vukomanović i Luka Bojović na ime Damir Ignjatović.

Dokumenta Hrvatske imali i Legija na ime Vlado Vukomanović i Luka Bojović na ime Damir Ignjatović

I Darku Šariću se sudilo za falsifikovani hrvatski pasoš na ime Tomislav Savanović, ali je taj postupak zastareo.

Prašina oko lažnih hrvatskih pasoša digla se i krajem prošle godine, kada je u Beču ubijen pripadnik "kavačkog klana" Vladimir Roganović. Neposredno pred ubistvo s njim na ručku bio je i Beograđanin koji je kod sebe imao lažni pasoš Hrvatske na ime Danijel Milić.

Sumnjalo se da je on namamio Roganovića i praktično ga doveo na streljanje, ali nije bilo dokaza za to.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading