LAŽIRAO JE SOPSTVENU OTMICU, A SAD JE OTIŠAO KORAK DALJE: On je izmislio da su učenici u Beloj Crkvi seksualno zlostavljali druga

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

26.11.2019

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igra šestorice učenika četvrtog razreda OŠ "Dositej Obradović" iz Bele Crkve, i navodi pojedinih medija da su petorica dečaka seksualno zlostavljala svog druga, gurajući mu olovku u analni otvor, potresla je i uznemirila žitelje ove opštine. U školi tvrde da nikakvog zlostavljanja nije bilo, a to potvrđuju roditelji osnovaca sa kojima su reporteri "Novosti" razgovarali. Po objavi ove vesti, u ceo slučaj uključila se i policija, a tužilac je posle istrage odlučio da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Stefan Cvetković

Vest o nasilju prvi je objavio lokalni portal "Belocrkvnaske novosti" za koje piše novinar Stefan Cvetković, poznat po aferi kada je lažirao svoju otmicu, pre godinu dana. Pojedini roditelji tvrde da je upravo Cvetković autor teksta koji je pun neistina.

Prema verziji ovog lokalnog medija, 15. novembra, tokom velikog odmora, petorica desetogodišnjaka svog druga su skinuli golog i položili ga na sto. Zatim su ga ubadali olovkama i jednu mu gurali u analni otvor. Zatim je jedan od njih naredio da ga okrenu licem ka zidu, a drugom da ga "pipa". U tekstu se navodi i da su za ovaj događaj saznali od majke jedne učenice, koja je kod ćerke primetila da se čudno ponaša.

- Deca su se tokom odmora igrala tako što je jedan bio "šef", drugi "telohranitelj", treći "advokat", a četvrti "lopov" koga su pretresali - navodi se u saopštenju direktora škole Andriana Juga. - Tom prilikom, na trenutak, učeniku je spao donji deo trenerke, a s njom i donji veš. Dečak se odmah obukao, a đaci su se smejali i sve to ispričali učiteljici Vesni Babić. Ona je odmah obavestila mene i pedagoga, a ja roditelje učenika sa kojima smo održali sastanak pola sata kasnije.

Juga navodi da je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika, a da je u ponedeljak 18. novembra održan roditeljski sastanak ovog odeljenja kako bi i drugi roditelji imali istinutu informaciju o dešavanjima od tog dana. Dečacima su smanjene ocene iz vladanja i moraće na društveno-koristan rad, što u školi znači dodatni angažman u vannastavnim aktivnostima.

 

 

- Kada je lokalni medij objavio ovu vest, reagovala je policija, koja je došla u školu. Inspektor je pogledao komplentnu dokumentaciju, sve je predato tužiocu, a on je konstatovao da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka - navodi direktor škole.

Reporteri "Novosti" razgovarali su i sa majkom učenika koji je navodno bio zlostavljan, ali i sa roditeljem dečaka koji ga je "napastvovao".

- Ništa se nije dogodilo, a ispao je skandal - priča Danijela K., majka dečaka koji je navodno bio zlostavljan.

- Deca su se igrala, nisu bila ni svesna šta se dogodilo. Pa niko nije lud da zataška tako nešto, da je istina. Sin mi je kazao da su se igrali, da je on bio lopov i da je njegov drug trebalo da ga pretrese. Kad mu je gurnuo ruku u džep trenerke i hteo da je izvuče, spala mu je trenerka, a s njom i gaćice. Učenici su počeli da se smeju, a njega je bilo sramota pa je počeo da plače. Nit je bilo pipanja, niti te olovke, ničega. Ne mogu da shvatim da je neko to tako napisao.

Sagovornica "Novosti" kaže da je morala sinu da objašnjava šta je to zlostavljanje, zašto se o njemu i njegovim drugarima piše.

- Svi smo zgroženi, a naša deca su ispala žrtve i nasilnici - govori Svetlana N., majka dečaka koji je navodno "pipao" učenika.

- Naša deca nas ne bi lagala i sve su sami rekli učiteljici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading