Posle jedne rečenice Čabe Dera policija je BLOKIRALA CENTAR GRADA

Autor: Blic, Republika

Hronika

25.11.2019

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čaba Der, koji je osumnjičen za tri ubistva u Beogradu, Amsterdamu i Budmpešti, rekao je mađarskim istražiteljima da je pištolj "škorpion" kojim je ubijen biznismen Laslo V. sakrio u centru Budimpešte, nakon čega je sproveden sa pripadnicima antiterorističke jedinice do tamo.

RepublikaFoto: IndesTV/printscreen
Čaba Der

Pripadnici mađarskog antiterorističkog centra češljali su zajedno sa Čabom Derom u subotu ujutru područje oko Budimskog dvorca, a neko vreme bio je zatvoren i Trg Adama Klarka u mađarskoj prestonici kako bi se pronašao pištolj za koji Der tvrdi da ga je tu sakrio, a koji je koristio za ubistvo mađarskog preduzetnika Lasla V. prošle godine, pišu mađarski mediji.

Područje u Budimpešti koje je inače prometno i posećuju ga turisti, zbog potrage u subotu bilo je neko vreme zatvoreno, međutim, oružje nije pronađeno. Kasnije je Der tvrdio da se pištolj nalazi u utvrđenju Citadela, pa pripadnici antiterorističke jedinice krenuli ka tamo sa njim, međutim, ni tamo nisu pronašli ništa i potraga je završena.

Derov advokat Danijel Tran rekao je mađarskim medijima da “ako se uzme u obzir protok vremena, nije isključeno da je neko drugi već pronašao, kao i da je kiša mogla da spere zemlju sa njega i otkrije gde je bio zakopan”.

Ranio Stojketa?

Španska policija upoređuje DNK profil i otiske Čabe Dera sa materijalnim tragovima napadača koji je pucao i teško ranio Nebojšu Stojkovića Stojketa (51), vođu rakovičkog klana, 28. avgusta 2017. u Barseloni.

U Stojkovića, koji je sa prijateljem Dejanom Jusufovićem, zvanim Jusa Čupavi, šetao parkom u glavnom gradu Katalonije, egzekutor je iz pištolja ispalio četiri metka i pogodio ga u čelo, grudi, bradu i stomak. Nijedan metak nije pogodio Jusufovića, tako da je španska policija odmah ustanovila da je meta bio Stojković, koji je smešten na odeljenje intenzivne nege jedne bolnice u Barseloni, gde je i operisan, a zbog teške povrede glave danima je držan u veštačkoj komi.

Der: "Ili ubijaš ili te ubiju"

Mađarski portal "Ripost" uputio je pitanja Čabi Deru, a odgovori su stigli preko njegovog advokata. Der je rekao u teškim okolnostima, u instituciji u kojoj je nasilje veoma prisutno, i da je instiktivno ušao u podzemlje i greh.

- U podzemlju ne postoji mesto gde može da se sedne i porazgovara, jer postoje samo situacije gde ubijaš ili budeš ubijen. Oni koji žive u organizovanom podzemlju, oni koji su duboko u tome, znaju da može nešto da im se desi u bilo kom trenutku. Svako može da se nađe u poziciji u kojoj znaju da neko mora da umre. Ili on ili onaj drugi - piše u odgovoru Dera, dostavljenom “Ripostu”.

Posle ovog atentata, mediji su objavili šturi opis egzekutora za koga je navedeno da je bio maskiran, tačnije, imao je kačket na glavi. Ipak, odmah se posumnjalo da iza napada na Stojkovića stoji neka od crnogorskih kriminalnih grupa, ili kavački klan, koji je već tri i po godine bio u ratu sa „škaljarcima“ ili kriminalna grupa iz Bara suprotstavljena gangu kojim rukovodi Alan Kožar.

Stojković je povezivan sa klanom Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji zbog organizovanog kriminala, a njegova ekipa sarađuje sa „škaljarcima“. Takođe je dovođen u vezu, poslovnu i rođačku, sa barskom kriminalnom grupom, koja ratuje sa ekipom kojom je rukovodio Armin - Muša Osmanagić, koji je ubijen u septembru 2014. u tom gradu na crnogorskom primorju. Upravo zbog toga se odmah posumnjalo da je naredba za njegovu likvidaciju stigla iz Crne Gore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading