POZLILO MU PRED TUŽIOCEM! Uleteo je u školu sa eksplozivom, a sada će morati na neuropsihijatrijsko veštačenje!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

25.11.2019

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goranu Todoroviću (46) iz Donje Livadice koji je naoružan i sa torbom punom municije i eksploziva upao u srednju Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, određen je pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Škola u kojoj se desio incident

Todorović je saslušan juče u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Osumnjičen je za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nošenje oružja.

Kako saznaju "Novosti", on je izneo svoju odbranu, ali motivi oružanog napada među srednjoškolce ostaju i dalje nepoznati javnosti, jer tužilaštvo ne želi da govori o detaljima dok traje istraga.

On je, pored ostalog, objasnio kako i gde je nabavio arsenal oružja sa kojim je došao u školu.

 

 

Sudija Višeg suda u Smederevu Dragoslv Milanović potvrdio je da je osumnjičenom odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i velikog uznemirenja javnosti.

Tokom iznošenja odbrane, osumnječnom je pozlilo, pa je ispitivanje prekinuto.

Tokom tužilačke istrage koja će usledeti biće sprovedeno i neuropsihijatrijsko veštačenje.

Podsetimo, Todorović je sa torbom punom naoružanja u četvrtak ušetao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Velikoj Plani, ušao na šesti čas u odeljenje III-3. Posle desetak minuta savladao ga je profesor fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović, inače razredni starešina ovog odeljenja.

Tokom otimanja automatske puške iz ruku Todorovića, ispaljena su dva hica koja su završila u plafonu. Profesor je prilikom rvanja lakše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading