Bugari poslali crnce da ubiju Trtu, a evo i zbog čega! Novi detalji likvidacije Srbina u Južnoj Africi

Autor:

Hronika

21.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Relić zvani Trta (50), za kojim je srpska policija raspisala poternicu zbog ubistva 2009. godine, krio se u Južnoj Africi pod lažnim imenom, a ubijen je posle naizgled bezazlene svađe sa nekoliko tamnoputih Južnoafrikanaca.

RepublikaFoto: MUP Srbije
UBIJENI Goran Relić Trta

Ipak, istražitelji veruju da iza svega stoje neraščišćeni računi oko trgovine drogom koje je Relić imao sa kriminalnom organizacijom iz Bugarske.

Pogođen u grudi

- Po operativnim saznanjima policije, Relić je zavrnuo neke Slovence za drogu. Međutim, narkotici nisu bili njihovi, već su pripadali bugarskoj mafiji u Johanesburgu. Veruje se da su oni naručili njegovu likvidaciju i platili lokalnu bandu da to izvede - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Relić je ubijen pod sumnjivim okolnostima. Na prvi pogled, povod je bio potpuno besmislen.

- Za Relićem je Srbija raspisala poternicu, pa je kupio sebi novi identitet i gledao da bude što neupadljiviji. Otvorio je auto-servis, koji je verovatno bio paravan za trgovinu drogom. Rano ujutru 11. novembra grupa Južnoafrikanaca ga je presrela, navodno zbog svađe oko nekog automobila. Tražili su mu pare, on je pokušao da im se suprotstavi. Jedan od crnaca tada je potegao pištolj i počeo da puca. Relić je pogođen u grudi i izdahnuo je na putu do bolnice - kaže sagovornik Srpskog telegrafa, koji je želeo da ostane anoniman.

Porodica skuplja pare za transport tela

Iako je pobegao iz Srbije i deset godina se krio u inostranstvu, gde je osnovao drugu porodicu, Relić će najverovatnije biti sahranjen u Srbiji.

Ipak, cena transporta njegovih posmrtnih ostataka iz JAR u Srbiju košta oko 10.000 evra, pa njegova porodica pokušava da skupi tu sumu kako bi mogli da dopreme telo.

Goran Relić je u Srbiji ostavio ženu i decu kada je pobegao iz zemlje, a u Južnoj Africi se ponovo oženio crnkinjom, sa kojom je dobio decu i osnovao novu porodicu.

- On nije živeo luksuzno i skoro da je sastavljao kraj sa krajem. Izgledalo je da se klonio kriminala, a i njegovo ubistvo je delovalo kao da nema veze sa organizovanim kriminalom, već sa uličnim nasiljem. Ipak, istražuje se da li se zapravo radi o naručenom ubistvu, a da je svađa oko automobila fingirana - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Poternica

Relić je pobegao iz Srbije 2009. godine, kada je sa saučesnikom Nikolom Bulatovićem Pidžom ubio vlasnika menjačnice Zvonka Pilčevića 2009. godine u Zemunu. Oni su nesrećnog čoveka pretukli do smrti i izbacili ga na ulicu. Navodno su se Relić i Bulatović bavili zelenašenjem, a žrtva im je dugovala novac. I Relić i Bulatović su pobegli iz zemlje, a Bulatović je prošle godine uhapšen u Kolašinu u Crnoj Gori i potom izručen Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading