VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Srbija izručuje Vukotića Crnoj Gori

Autor: Republika

Hronika

19.11.2019

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje da se Crnoj Gori izruči Jovan Vukotić, optuženog za pokušaj ubistva.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Postupajući po nalozima iz rešenja Apelacionog suda u Beogradu od 31.10.2019.godine, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, na sednici veća održanoj dana 18.11.2019.godine, donelo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Crne Gore okrivljenog Vukotić Jovana.

Protiv njega će se voditi krivični postupak pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz člana 144 stav 1 tačka 8 u vezi člana 20 i člana 23 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

 

 

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, a preko ovog suda u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Vukotić je uhapšen u Turskoj u septembru 2018. po poternici koju je za njim raspisala Grčka zbog sumnje da je učestvovao u švercu 135 kilograma kokaina i tada je kod njega pronađen falsifikovan pasoš.

Posle toga je proteran u Srbiju, čiji je državljanin. On je pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja lažnog pasoša.

Vukotića su srpske bezbednosne službe označile kao vođu škaljarskog klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading