Ćerke se raspitivale za oca i majku danima! Komšije došle u proveru kod Stopića, pa zatekle prizor mučan za gledanje

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

15.11.2019

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dana ćerke Miline i Mijaila Stopića iz zlatiborskog sela Rožanstvo raspitivale su se šta im je sa roditeljima i da li ih je neko skoro video, da bi u sredu uveče saznale da im je majka mrtva, a da ju je ubio njihov otac.

Foto: Ilustracija

Milina (62) je, u trenutku kada je zločin otkriven, ležala mrtva u hodniku porodične kuće prekrivena jorganom, a Mijailo (68), koji ju je usmrtio najmanje jednim udobom nožem u vrat, pokazivao je komšijama njeno beživotno telo. U tim trenucima i sam je krvario.

Kada se ubistvo desilo i koliko udaraca sečivom je Mijailo zadao svojoj supruzi pokazaće odbukcija. Pretpostavka je da je ubica i sebi pokušao da oduzme život, takođe ubodima nožem u vrat.

Kuća Stopića u istoimenom zaseoku u Rožanstvu juče pre podne je bila prazna. Zgroženi meštani ovog sela ne znaju mnogo detalja oko ubistva, ali pričaju da je Mijailo ranije mnogo pio i da je bio psihijatrijski pacijent. Milinu su poslednji put videli u ponedeljak uveče kada je prošla selom.

- Njihove dve ćerke, kao i mnogi drugi srodnici žive u Arilju. Oni su od utorka zabrinuto zvali telefonom ljude po selu, pričali da se Milina i Mijailo ne javljaju na telefon i tražili informaciju da li ih je iko skoro video - pričao je "Blicu" juče jedan žitelj Rožanstva.

Drugog meštanina ovog sela u utorak uveče zvala je Mijailova snaha iz Arilja i pitala da li zna šta je sa Stopićima jer se ne javljaju na telefon. On joj je, kaže, rekao da nema razloga za brigu i da su verovatno otišli na počinak "jer ljudi u selu ranije legnu da spavaju". Odmah posle tog razgovora i on je pozvao Stopiće, ali odgovora nije bilo.

Kuhinjskim nožem ubio ženu

Policija je na licu mesta pronašla kuhinjski nož kojim je Mijailo usmrtio ženu, a onda, najverovatnije, pokušao sebi da prereže vrat. Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", spoljašnjim pregledom tela nesrećne žene primećena je jedna ubodna rana, ali će konačan sud o tome dati obducent.

- Stopići su ugledna porodica. Koliko znam Mijailo je u subotu - nedelju došao iz Arilja gde je bio kod ćerki. Nekada je voleo da popije, ali koliko znam ostavio je alkohol pošto je morao da se leči kod psihijatra. U zadnje vreme se teško kretao, pričao je da ima problema sa nogama. Znao je da bude nezgodan kad popije koju čašicu više, ali niko nije mogao da pretpostavi da je u stanju da digne ruku na suprugu. Milina je bila divna, vredna žena, koja se skoro penzionisala. Dobro sam je poznavao, ali meni se nikada ranije nije žalila da ju je muž zlostavljao - kaže komšija Stopića.

U sredu kasno popodne jedna od ćerki je pozvala komšiju sa drugog kraja sela i zamolila ga da ode do kuće njenih roditelja i vidi šta je sa njima. Dvoje komšija krenulo je u zasela Stopići.

- Kad smo prišli kući dozivali smo Milinu, vikali "Miljo, Miljo". Na vratima se pojavio Mijailo, samo je promolio glavu. Pitali smo ga gde mu je žena. On je dopola otvorio vrata i pokazao prstom na pod predsoblja na kome je bio nekakav jorgan. Nije mogao da priča, krkljao je, krv mu je lila iz vrata na kome je, kako mi se čini, bilo i gnoja. Zavrnuli smo jorgan ispod kog je ležala nepomična Milina. Lice joj je bilo žuto, izgledala je da je duže vreme mrtva, a na vratu na kom se jasno videla rana nalazila se zgrušana krv - kaže komšija Stopića.

Ubrzo je pozvao policiju, a kada je patrola došla Mijailo koji je krvario iz vrata je sedeo sam u kući. Hitna pomoć iz Čajetine mogla je samo da konstatuje Milininu smrt, dok je njen muž prevezen u užičku bolnicu gde je operisan. Njegov život, potvređeno nam je u bolnici, nije ugrožen.

On za sada još nije saslušan u policiji koja je juče, između ostalog, prikupljala informacije da li je on ranije fizički zlostavljao suprugu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading