Vukotićev naslednik uhapšen u Grčkoj: "Čovek duh" napokon uhvaćen sa kokainom izuzetne čistoće, u akciji učestvovali i Amerikanci

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

12.11.2019

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Crne Gore Milan Tišma (45), koji navodno već desetak godina živi u Beogradu, uhapšen je u Atini zbog sumnje da je sa dvojicom Albanaca učestvovao u švercu skoro 104 kilograma kokaina izuzetne čistoće, vrednog oko pet miliona evra, koji je stigao iz Latinske Amerike.

RepublikaFoto: youtube.com/Code3Paris
Foto: Ilustracija

Grčki mediji naveli su da se sumnja da je Tišma naslednik „balkanskog Eskobara“, odnosno da je posle hapšenja navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Antaliji prošle godine i njegovog izručenja Srbiji preuzeo da za njega vodi poslove u Grčkoj.

- Grčka policija u saradnji sa američkom DEA locirala je stan na području Agios Dimitrosa, u kom su članovi kriminalne grupe skladištili drogu, kao i stan u Heliopolisu, koji su takođe iznajmili. Sumnja se da su kokain kupovali direktno od latinoameričkih kartela i prebacivali ga brodovima. Deo droge pronađen je u sanduku ispod kreveta, a deo u rerni, pa se pretpostavlja da je bila vlažna i da su je tako sušili - preneli su mediji.

Oni sumnjaju da je vezu s kartelima održavao Tišma, koji je posao vodio iz Atine, i to kao najbliži saradnik misterioznog Ivana, odnosno „balkanskog Eskobara“. Inače, Ivan i „balkanski Eskobar“ su nadimci po kojima je Vukotić poznat u Atini.

 

 

- Prema informacijama kojima je raspolagala američka DEA, Milan Tišma smatra se „čovekom duhom“, jer je dosad bio neuhvatljiv. Važi za jednog od najmoćnijih trgovaca kokainom, koji direktno s kartelima ugovara prevoz velikih količina kokaina u Evropu. „Fantom iz Srbije“, kako nazivaju Tišmu, mozak je cele operacije, a njegovi albanski saradnici bili su zaduženi za distribuciju droge pošto bi stigla u Grčku - tvrde mediji.

Pored droge, policija je u stanu i jednom automobilu koji su koristili pronašla ukupno 828.000 evra. Izvori iz Grčke policije otkrivaju da se veruje da je ista kriminalna grupa, s Vukotićem na čelu, stajala i iza transporta 250 kilograma kokaina koji je 2017. zaplenjen u jednom stanu u Varkizi.

- Srpska mafija je Grčku pretvorila u tranzitnu stanicu za kokain koji stiže iz Latinske Amerike. Upravo je „srpski fantom“, koji je sada uhapšen, nastavio posao koji je vođa kriminalne grupe otvorio u Grčkoj. Kriminalna grupa bila je odlično organizovana, komunicirali su isključivo specijalizovanim softverom i svako je imao svoju ulogu - otkrili su izvori iz istrage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading