Suđenje ubicama Blaža Đurovića: Pronađen DNK osumnjičenih na oružju i rukavici

Autor: novosti.rs

Hronika

12.11.2019

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušanjem sudskih veštaka i svedokau Centralnom zatvoru biće nastavljeno suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića, na beogradskom Dušanovcu, u martu 2018. godine.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mesto zločina

Optuženi negiraju delo, ali je veštačenje pokazalo da se na pronađenoj pušci nalazi DNK obojice optuženih, a Veskovićev DNK je i na rukavici i delu rukava nađenim u gepeku automobila koji je korišćen i zapaljen posle ubistva. Advokati odbrane tvrde da je veštačenje nezakonito i da tužilaštvo nije smelo da ga traži, jer je suđenje već počelo.

Blažo Đurović ubijen je 10. marta prošle godine ispred svoje kuće. Dok je sedeo u automobilu, na 30-40 metara od njega, u drugim kolima, kako piše u optužnici, bili su Vesković i Ivanov, u zasedi. Nakon što je Đurovićev automobil prišao njihovom vozilu, optuženi su mu krenuli u susret, a uoči mimoilaženja, Vesković je ispalio u njega 29 projektila iz automatske puške. Đurović je iskrvario nasmrt nakon što je pogođen u srce, vrat, ruke, pluća i jetru, a Ivanov i Vesković su, stoji u optužnici, zapalili automobil i pobegli.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading