Otkrivena velika malverzacija u Gadžinom Hanu: Uhapšeno 13 osoba! Ojadili budžet opštine za više od 10 miliona, evo kako!

Autor: Republika

Hronika

11.11.2019

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je u opštini Gadžin Han odredila zadržavanje grupi od 13 osoba koja je osumnjičena da je malverzacijama i zlupotrebama službenih položaja, kao i nameštanjem nabavki oštetitla budžet te opštine za više od 10 miliona dinara!

Foto: Ilustracija

Jutros je Posebno odeljenje pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odredilo zadržavanje Miodragu P. (41) menadžeru projekta realizacije IPA fondova na teritoriji Opstine Gadžin Han, Vojinu Š. (50) odgovornom licu PD Jugoimpeks doo Niš, Jadranu D. (47), vlasniku i odgovornom licu u PD Aerial video solution doo, Miroslavu M. (40) licu za kontakt u PD Aerial video solutions doo, Nenadu D. (43) odgovornom licu agencije Big dream, iz Nisa, Sandri K. (48) odgovornom licu agencije, Vladimiru P. (53) zaposlenom u PD Tera Srbija, Ninoslavu M. (63) predsedniku komisije za nabavku opreme u Direkciji Gadžin Han, Ljubiši C. (64) članu komisije za nabavku opreme u Direkciji Gadžin Han, Nebojši Ž. (59) članu komisije za nabavku opreme u Direkciji Gadžin Han, Mariji Đ. (40) članu komisije za nabavku opreme u Direkciji Gadžin Han, Nataši I. (46) članu komisije za nabavku opreme u Direkciji Gadžin Han i Aneti N. (46) sekretaru komisije za nabavku opreme u Direkciji Gadžin Han.

Naime, prvoosumnjičeni Miodrag P. je kao menadžer projekta imenovan od strane Direkcije u Gadžinom Hanu, u okviru IPA projekta zaštite vodotokova, a uz pomoć ostalih osumnjičenih, od preduzeća Jugoimpeks iz Niša izvršio nabavku bagera i čamca za iznos preko 20.000.000,00 dinara, iako je njihova tržišna  vrednost  bila oko 10.000.000,00 dinara, pri čemu je pribavio lažnu dokumentaciju o navodnom ispitivanju tržišta, a pored toga nabavku nije izvršio preko ovlašćenog dobavljača, već preko firme koja nije bila registrovana za tu vrstu delatnosti. 

Nakon realizacije projekta, a na osnovu fiktivnih faktura o konsaltingu, izdatih od strane drugih napred navedenih preduzeća i agencija, Miodrag P. je deo sredstava za realizaciju projekta, u iznosu od ukupno 1.800.000,00 dinara, "izvukao" preko računa ovih firmi i agencija i prisvojio.

Realizacijom projekta na ovaj način opštini Gadžin Han naneta je šteta u iznosu od 10.642.578 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading