Porodica stradalog Marka krenula u Nemačku po telo: Ne mogu da se pomire sa sudbinom, život je bio pred njim

Autor: Blic, Republika

Hronika

10.11.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Zdravković iz Brestovca kod Leskovca uputila se ka nemačkom gradu Nirnbergu, gde treba da preuzme telo Marka (22) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u noći između srede i četvrtka, rekli su prijatelji porodice.

RepublikaFoto: facebook.com/Marko Zdravkovic
Marko Zdravković

Markova porodica u Brestovcu je u petak, nepuna dva dana posle nesreće, saznala za tragediju. Nisu imali snage za bilo kakvu priču, a poznanik porodice ispričao je da je Marko otišao u Nemačku gde je radio na građevini.

- Otišao je za boljim životom, a strašna sudbina ga je zadesila. Strašno je to što se dogodilo. Bio je izuzetno dobar i vredan mladić. Pokušali su da ga spasu, ali je preminuo posle dva sata u bolnici. Te kobne noći se vraćao sa posla zajedno sa kolegom koji mu je ujedno i gazda bio, nažalost, i jedan i drugi su vrlo mladi i život je bio tek bio pred njima - rekao je prijatelji porodice Zdravković.

10 dana pre nesreće Marko je stigao u Nemačku i ubrzo se zaposlio

Nesrećni mladić je u Nemačku stigao desetak dana pre nesreće. Zaposlio se na građevini i sa svojim 27-godišnjim šefom bio u BMW-u te kobne večeri. Naime, Markov šef je upravljao automobilom i veruje se da je upravo zbog kiše i klizavog kolovoza izgubio kontrolu nad volanom. Udarili su u kamion sa zadnje strane. Prilikom udara u kamion vozač i njegov saputnik ostali su zaglavljeni u smrskanom automobilu.

260 Srba umrlo van domovine

Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, 260 naših državljana ove godine umrlo je u tuđini. Među onima koji su stradali u inostranstvu je i Marko Bošković (27) iz Obrenovca, koji je prošlog meseca poginuo u saobraćajnoj nesreći u Čikagu.

Begunac od zakona udario je u automobil u kome je Marko bio sa prijateljima i nesrećni mladić je od zadobijenih povreda preminuo. Tom prilikom teško je povređeno još dvoje ljudi, među kojima i Markov prijatelj Momčilo - Moma Grujić (27). Njegova devojka Laura (27) podlegla je povredama.

Otac troje dece Miloš Nemec preminuo je 4. novembra za volanom, čekajući utovar. Ovog leta u Bugarskoj su poginule Svetlana Rančić (54) i njene ćerka Anđela (16), dok je suprug Marjan (60), koji je bio za volanom, podlegao povredama nekoliko dana kasnije. Valjevac Darko Radović (32) preminuo je u Americi od kobne kožne bolesti.

Vozač BMW-a je poginuo na licu mesta, pišu nemački mediji, a Marka Zdravkovića su hitne službe prevezle u bolnicu gde su se lekari borili za njegov život, ali nisu, nažalost, uspeli da ga spasu. Vozač kamiona (46), sa kojim se sudario BMW je poljski državljanin i on nije povređen.

Zdravković je, nažalost, još jedan naš državljanin koji je ove godine stradao van svoje domovine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading