Ivanu je dečko krvnički pretukao, polomio rebra i pekao peglom: Zbog pretećih poruka sada dobija policijsko obezbeđenje

Autor: Blic, Republika

Hronika

09.11.2019

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana Filipović (23), koju je u martu ove godine brutalno pretukao tadašnji dečko Đorđe Lacković (23), pre nekoliko nedelja policiji je prijavila da dobija pretnje. Nesrećna devojka je nakon toga dobila policijsko obezbeđenje.

Foto: facebook.com/Ivana Filipović
Ivana Filipović

Kako saznajemo, Filipovićeva je početkom prošlog meseca policiji u Šapcu prijavila da dobija preteće poruke preko Vibera. Uplašena za svoju i bezbednost svoje porodice, Ivana je odlučila da odmah reaguje.

Nakon ove prijave, mediji nezvanično prenose, odlučeno je da se Filipovićevoj dodeli policijsko obezbeđenje.

Za sada nije poznato ko Filipovićevoj šalje preteće poruke i da li to ima veze sa suđenjem koje je tek počelo njenom bivšem dečku, Đorđu Lackoviću, za nasilje u porodici.

Ivanina porodica, nekoliko meseci nakon incidenta, ispričala je za da na kućnu adresu dobijaju preteća pisma.

- Prvo pismo je došlo 24. ili 25. avgusta, a nekoliko dana kasnije i drugo. Otac ih je pročitao i po onome što mi je ispričao, navodi se da Ivana uzme novac i da u zamenu odustane od tužbe, ali i da pazi šta će ispričati na suđenju. Još piše da uzme novac do 1. septembra, inače će biti svašta. U potpisu tih pisama stoji samo "Petar Petrović" - ispričao je tada Ivanin brat.

RepublikaFoto: facebook.com/djordje lackovic
Đorđe Lacković

Podsetimo, Lacković je Ivanu brutalno pretukao 12. maja u iznajmljenom stanu u Novom Sadu u kom su živeli zajedno. Njih dvoje su pre ovog napada u vezi bili oko godinu i po dana. Lacković je, navodno, na devojku nasrnuo zbog nekih poruka koje je o njoj dobio. Nad nesrećnom devojkom se mučki iživljavao nekoliko sati, a mučenje je prekinuo samo jer je morao da ode na posao i vrati službeno vozilo. Kad je izlazio iz stana, Lacković joj je rekao: "Vratiću se da nastavim gde sam stao".

Devojku je tukao rukama i nogama, bacao ju je na radijator, pekao ju je peglom po rukama i nogama.

Kada je Lacković izašao iz stana Filipović je pozvala drugaricu u pomoć. Ona je došla, presvukla je i odvela u bolnicu. Lacković se ubrzo, takođe, pojavio ispred bolnice i tu je i uhapšen. On se od tada nalazi u pritvoru i suđenje za ovaj napad počelo je prošle nedelje u Novom Sadu.

Ivana je posle napada bila hospitalizovana u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenju grudne hirurgije.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

Lacković se na sudu branio da je dobio pomračenje svesti

Lacković se na saslušanju pred tužiocem branio rečima da je doživeo "pomračenje svesti" i da "nije hteo tako da je prebije".

- Poludeo sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam hteo da ode tako daleko - pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu. On, međutim, na prvom ročištu nije pričao ništa - rekao je samo da se oseća loše i da ne može da iznosi odbranu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading