NAVIJAČIMA OD 2 DO 10 MESECI ZATVORA: Osumnjičenim nasilnicima izrečene kazne za divljanje po auto-putu i napade na vozila

Autor:

Hronika

07.11.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilnici koji su krajem avgusta drvenim palicama, bakljama i staklenim flašama nasrtali na vozila na auto-putu Miloš Veliki priznali su krivicu početkom prošlog meseca, nakon čega su osuđeni na zatvorske kazne.

RepublikaFoto: Republika
NAPAD Navijači su nasrnuli na vozila krajem avgusta

Njih 11, starosti od 18 do 26 godina, priznali su da su nasilno zaustavili saobraćaj na auto-putu i, koristeći baklje i palice, povredili nekoliko ljudi i oštetili automobile. Kako kažu u Osnovnom tužilaštvu u Obrenovcu, napad je organizovan na Vajber grupi Grobari Obrenovac, a meta su bili navijači Crvene zvezde, koje su čekali nakon fudbalske utakmice protiv Jang bojsa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

11 nasilnika je osuđeno

Uhapšeni su u pritvoru proveli više od mesec dana, posle čega su zatražili da sklope sporazum o priznanju krivice. Sud je potvrdio sporazume koje su sklopili sa tužilaštvom i doneo pravosnažne presude, a osumnjičene osudio za nasilničko ponašanje.

 

 

3 navijača su u bekstvu

- Izrečene su im kazne od dva do deset meseci zatvora, u zavisnosti od toga šta su konkretno uradili tokom napada - kažu u tužilaštvu.

Osim 11 uhapšenih, u incidentu su učestvovala još trojica, koji su u bekstvu, pa se za njima i dalje traga.

Napad se dogodio u noći između 27. i 28. avgusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading