Nastavljen teror nad brojilima u Loznici: Uništena još 54 strujomera, od strelca "ni traga ni glasa"

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

06.11.2019

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nezvaničnim informacijama u naselju Lozničko Polje otkrivena su nova oštećena brojila za merenje potrošnje struje. Ovoga puta još uvek nepoznati strelac na nišan je uzeo 54 strujomera i oštetio ih na isti način kao prethodne, potvrdio je izvor iz ED Loznica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brojila su upucana na Stefanovića putu u nizu, jedno do drugoga, najverovatnije pod okriljem noći, a ovo je rekord u dosadašnjim "likvidacijama" koje traju devet meseci, odnosno od početka februara. Sa ovim poslednjim "streljanjem" ukupno je oštećeno nešto više od 180 brojila, a pričinjena šteta je, prema proceni upućenih, najmanje osam miliona dinara.

Ekipe ED Loznica odmah su zamenile oštećena brojila koja zbog upucavanja nisu merila utrošenu električnu energiju, ali su potrošači u svojim kućama imali struju.

Ko i zašto već mesecima uništava imovinu EPS u lozničkom kraju još uvek je pitanje na koje Lozničani čekaju odgovor.

Prethodno upucavanje brojila otkriveno je sredinom prošlog meseca posle pauze koja je trajala od maja do kada je oštećeno 101 brojilo, a otada do sada još 82 komada.

Podsetimo, prva ovakva upucavanja zabeležena su ove godine početkom februara kada su oštećena brojila otkrivena na više lokacija u Loznici i Banji Koviljači, a onda se to dešavalo i u Klupcima, Lozničkom Polju, Trbušnici i na Gradilištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading