Kićin ubica pratio svaki njegov korak: Imao doušnika među Grobarima

Autor:

Hronika

04.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Likvidacija Ljubomira Markovića Kiće (37), jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", dobro je isplanirana i organizovana, a sve ukazuje da ga je tipovao jedan od najbližih prijatelja. Međutim, ne isključuje se ni umešanost zaraćenih crnogorskih klanova.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ljubomir Marković Kića

- Žrtva je najverovatnije bila praćena pre likvidacije i napadači su bili dobro upoznati sa njegovim kretanjem. Atentator, koga su svedoci opisali kao mlađeg muškaraca sa kapuljačom, čekao ga je u zasedi - kaže sagovornik Srpskog telegrafa blizak istrazi.

ZVIŽDUK PRED SMRT

Kada je Marković izašao iz balona, gde je igrao fudbal, začuo se zvižduk koji je u stvari bio signal napadaču da je meta izašla. Zbog ovog detalja policija sumnja da je u napad i likvidaciju Markovića bio umešan i neko od njegovih bliskih prijatelja i saradnika koji je "radio za drugu stranu".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Facebook.com
Mesto gde je Kića ubijen

- Marković je bio naoružan, policija je pored njegovog tela pronašla pištolj TT kalibra 7,62 milimetara. Ipak, on je pokušao da se spase bekstvom. Bežao je preko ulice ka benzinskoj pumpi za koju je znao da je pokrivena kamerama. Mislio je da će napadač odustati iz straha da ne bude otkriven. Ipak, atentator nije odustajao. Kada ga je pogodio, žrtva je pala na asfalt, a ubica je potom prišao i overio ga sa još tri metka. Svi projektili završili su u predelu vrata i glave žrtve - kaže izvor.

VEZA S "KAVČANIMA"

Policija proverava i povezanost likvidacije Ljubomira Markovića sa nedavnim događajima u Amsterdamu. Tada su napadači pucali na Jovana Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, desne ruke vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića. Đurović je teško ranjen, dok je čovek koji je bio sa njim, Goran Savić, rodom iz Niša, ubijen. Po nekim informacijama, amsterdamska veza vodi i do Srbije, upravo do pripadnika navijačkih grupa.

Robijao zbog Tatona

RepublikaFoto: Public
Bris Taton

Ubijeni Ljubomir Marković dospeo je u žižu javnosti posle ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, koji je stradao u tuči u centru Beograda 2009. godine. On je tada osuđen prvostepeno na 30 godina zatvora, ali je kasnije kazna preinačena na 13 godina i sedam meseci. Ipak, amnestiran je i izašao je sa robije 2017. godine.

Jedna od veza na koje policija posebno obraća pažnju je povezanost ubijenog sa pripadnicima "kavačkog klana". Nije tajna da klanovi imaju uticaja na navijačke grupe, što se pogotovo videlo na večitom derbiju, kada je došlo do opšte tuče na Partizanovom stadionu, u kojoj su učestvovali čak i navijači Hajduka iz Splita koje je unajmila jedna od zaraćenih Partizanovih frakcija.

- Grupu momaka koji su pokušali da 2017. preuzmu vlast na južnoj tribini finansirao je i predvodio niko drugi do Filip Korać, desna ruka Luka Bojovića i čovek koji je posle hapšenje vođe "zemunskog klana" u Španiji preuzeo poslove u Srbiji i na Balkanu. Nije isključeno da je Marković, koji je bio blizak i sa vođama Partizanove navijačke grupe "Janjičari", iako je bio istaknuti član "Alkatraza", glavom platio upravo to balansiranje između zaraćenih grupa navijača.

Marković je ubijen u petak uveče u Ulici Grčića Milenka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading